Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un telefon special va fi pus în județ la dispoziția celor aflați în carantină și izolare, a stabilit nou constituitul Centru de Coordonare a Intervenției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un număr de telefon special urmează să fie pus la dispoziția persoanelor care se află în carantină sau în izolare la domiciliu, a decis nou constituitul Centru de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

Telefonul urmează să fie operaționalizat în curând, cel mai probabil la sediu ISU BN acolo unde se află Centrul de Coordonare, iar persoanele aflate în carantină sau izolare vor  putea comunica direct cu responsabili din DSP  și cu alți membri ai Centrului. Numărul de telefon care va fi comunicat exclusiv celor aflați în carantină/izolare   este cu totul altceva decât numărul verde, național, la care pot obține informații orice apelant:

Una dintre cele mai importante măsuri luate astăzi în cadrul Centrului Județean de Coordonare a fost operaționalizarea unui număr de telefon alocat în exclusivitate persoanelor aflate în carantină sau izolare în Bistrița – Năsăud. Numărul comunicat exclusiv acestor persoane va fi folosit pentru a transmite ultimele informații despre necesități, starea de sănătate și va asigura o legătură permanentă cu aceștia” a scris aseară pe facebook prefectul Stelian Dolha.

El a explicat și că Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud a fost activat după anunțul președintelui României de a institui începând de luni, 16 martie starea de urgență pe teritoriul României :”Centrul de coordonare este practic o structură operativă de coordonare a intervențiilor în județ în tot ceea ce înseamnă  măsurile speciale  generate de epidemia de coronavirus. La nivelul centrului de coordonare sunt reprezentați toți factorii implicați în intervenția operativă, adică  DSP, ISU, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Serviciul de Ambulanță și Instituția Prefectului” a mai explicat prefectul. Centrul de coordonare se află în subordinea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență BN.

Astăzi 95 de persoane se află în carantină în Bistrița-Năsăud, iar alte 79 figurează ca fiind izolate la domiciliu, potrivit informării transmise de Instituția Prefectului. În județ nu se înregistrează niciun caz de infectare cu coronavirus.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu