Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Asociațiile ziariștilor cer ajutor de la Guvern. Spre deosebire de alții nu cer însă facilități financiare deși domeniul va fi afectat substanțial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presa va fi unul dintre domeniile greu încercate în următoarea perioadă generată de restrângerile de activitate ale companiilor pe fondul epidemiei de coronavirus. Ca de obicei primele cheltuieli tăiate de companii vor fi bugetele de publicitate, adică sursa care permite instituțiilor media să supraviețuiască. Aceasta în condițiile în care instituțiile mass media nu-și permit oprirea activității și vor fi în primele linii ale frontului de luptă împotriva coronavirusului.

Cu toate acestea asociațiile jurnaliștilor nu au cerut Guvernului  facilități economice, așa cum au făcut asociațiile din industriile HORECA sau alte asociații ale oamenilor de afaceri, ba  chiar și cele ale avocatilor în numele liber profesioniștilor, însă cer măsuri în plus pentru a-și putea face meseria. Asociația Ziariștilor Profesioniști din România cere sprijinirea activităților de editare și distribuție a presei scrise prin încadrarea acesteia în categoria de activități vitale pentru desfășurarea vieții publice. 

”Având în vedere situaţia fără precedent generată de pandemia virusului COVID 19, îngrijorată de pericolul în sine, dar şi de posibilul blocaj informaţional ce se poate produce ca urmare a măsurilor de urgenţă ce se impun, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România vă solicită sprijinirea activităţii de editare şi distribuţie a presei scrise prin încadrarea acesteia în categoria activităţilor vitale pentru desfăşurarea cât mai normală a vieţii publice” este solicitarea transmisă astăzi de Asociația Ziariștilor din România.

Asociația mai cere în perioada instituirii stării de urgență verde la transportul ziarelor: ”
De asemenea, vă rugăm să înlesniţi, în perioada instituirii stării de urgenţă, de la Ministerul Administraţiei sau de la Ministerul Transporturilor, eliberarea autorizaţiilor de transport pentru autovehicule sub 3.5 t, pentru a putea transporta presa pe teritoriul României. Se poate rezolva operativ în formula cerere tip online şi emitere autorizaţie de transport, tot online ” Asociația Jurnaliștilor are și un mesaj generic în condițiile în care presa are un rol cucial în corecta informare; ”Presa scrisă, ca şi televiziunea, radioul sau presa online, sunt mai necesare ca oricând pentru informarea corectă şi atenuarea, prin aceasta, a situaţiei critice pe care o traversează România în acest moment.

Share.

About Author

Lasă un comentariu