Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primele măsuri sub umbrela stării de urgență: se suspendă activitatea restaurantelor și barurilor. Poliția locală trece sub comanda IPJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministerul Afacerilor Interne  a anunțat în această seară primele măsuri importante sub umbrela Stării de urgență decretate de președintele Iohannis.

Într-o conferință de presă de la sediul MAI Marcel Vela, ministerul de interne a anunțat suspendarea activității de  activitatea de servire și consum a produselor alimentare,dar și a băuturilor în  restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. Restaurantelor și barurilor le rămâne nișa cateringului sau celei de home-delivery: ”Este permisă organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băuturilor care nu presupun rămânerea clienților în aceste localuri” a mai spus Vela.

Pe de altă parte ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a declarat la Digi 24 că societățile din domeniile HORECA, turism, restaurante, vor fi sprijinite printr-un pachet de măsuri care vor include suportarea șomajului tehnic de către stat.

Printre alte măsuri anunțate la MAI se înscriu suspendarea tuturor activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire personală în spații închise. Rămân ca alternative spațiile deschise și acestea cu restricții: ”Interzice organizarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spații deschide. Organizatorii evenimentele organizate în spații deschise ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de minim 1 metru între participanți”.

Șoferii tirurilor nu se supun carantinării, însă au obligații 

Șoferii mașinilor de peste 3,5 tone care transportă marfă nu se supun carantinării ”Am decis cu privire la transportul de marfă că toți șoferii vehiculelor de capacitate peste 3,5 tone au obligația ca la frontieră să aibă și să poarte mijloace individuale de protecție precum dezinfectant, mănuși.Șoferii care vin din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere nu manifestă simptome” este decizia MAI.

Sunt agravante abaterile sub semnul situației de urgență

Zborurile spre Spania se suspendă pentru 14 zile, după incidentul de astăzi când un român bolnav de coronavirus s-a urcat într-un avion cu 60 de persoane care s-a întors în România. Individul care a prezentat simptome în timpul zborului avea și certificat ca e infectat și trebuia sa rămână în izolare la domiciliul din Spania..Măsura suspendării zborurilor intră în vigoare din 18 martie, ora 18.00

Zborurile din Italia rămân și ele suspendate, fiind prelungită  suspendarea acestora pentru încă 14 zile începând din 23 martie. Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat și pentru transporturile de marfă, transporturilor umanitare.

Poliția locală intră sub umbrela IPJ-urilor

Poliția locală va fi coordonată de Poliția națională prin Inspectoratul Județean de Poliție, iar pe stradă vor patrula patrule mixte de cercetare care vor urmări modul în care se respectă condițiile de izolare, iar la frontieră vor fi înăsprite măsurile.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu