Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Secretarul de stat de la sănătate, bistrițeanul Lucian Pintea anunță un nou aparat care procesează testele pentru județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai multe teste de COVID-19 vor fi procesate în Cluj-Napoca, anunță medicul legist Lucian Pintea, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Doctorul Pintea, fost șef al Medicinei Legale din Bistrița-Năsăud până la numirea în funcția ministerială a anunțat marți pe facebook că la Cluj, orașul care procesează testele pentru COVID 19 pentru Transilvania de Nord Vest , inclusiv pentru BN va intra în campania de testare un nou aparat.  Este vorba despre un aparat de tip Real Time PCR, aparatul folosit în întreaga lume pentru testarea, aflat în proprietatea Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca

Doctorul Pintea mai spune și că Institutul se alătură Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, singura unitate medicală care asigura până acum efectuarea testelor în Regiunea Nord-Vest.

Capacitatea de determinare a laboratorului Institutului nu este foarte mare, recunoaște dr Pintea , care spune însă că orice ajutor este binevenit și poate scurta timpul de eliberare a rezultatelor, devenit critic de lung. De altfel laboratorul de la Boli Infecțioase nu poate procesa mai mult 70 de testari pe zi și în ultimul timp a trimis rezultatele după multe zile. Deputatul PMP Ionuț Simionca, cel care l-a propus ca secretar de stat pe doctorul Pintea salută pe facebook apariția noului laborator, postând următorul mesaj ”Mai multe teste de COVID-19 pot fi procesate, începând de astăzi, în Cluj-Napoca”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu