Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Au apărut cazurile 2 și 3 din județ: e vorba de un cuplu revenit din Italia, aflat în carantină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat și o femeie din Bistrita-Năsăud, ambii de 36 de ani au fost confirmați pozitiv la infectarea cu Covid 19. Cei doi s-au reîntors din Italia în 13 martie, însă n-au mai apucat să ajungă în localitatea de domiciliu, ci au fost trimiși de la graniță, în convoi special, direct în carantină în județ.

Informația că ar proveni din Reteag, primită pe surse, nu se confirmă deocamdată.

După ce în 18 martie au fost confirmați pozitiv după testarea făcută la Cluj au fost transferați din carantină cu izoleta la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj. Nu au simptome de îmbolnăvire, însă conform reglementărilor în vigoare sunt transferați, indiferent de starea de sănătate la Spitalul de Boli Infecțioase. În total în România sunt 206 persoane infectate. În Bistrița-Năsăud 106 persoane sunt în carantină în spațiiel special amenajate și alte 508 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Ei sunt cazurile 2 și 3 din Bistrița -Năsăud, după tânărul din Năsăud.

Citiți integral comunicatul Instituției Prefectului : ”Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt la această oră:
– 3 persoane confirmate cu Coronavirus
– ultimele 2 persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus sunt un bărbat și o femeie, ambii de 36 de ani. Au călătorit împreună din sudul Italiei, zona Calabria, cu mașina personală, iar din momentul în care au intrat în România, 13 martie a.c., au fost escortați de poliție în convoi la un centru de carantină, neintrând în contact cu alte persoane. Ambii sunt asimptomatici și au fost transferați noaptea trecută conform procedurilor de către un echipaj CBRN la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.
– 106 persoane în carantină și
– 508 persoane în izolare la domiciliu.
De la ultima raportare, de ieri, 18.03, mai sunt încă 18 rezultate negative, iar 13 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu.
Situația este în dinamică.
Pentru date actualizate în timp real despre țările vizate, accesați link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.
Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.
De asemenea, puteți apela și numerele de permanență ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.

Share.

About Author

Lasă un comentariu