Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cel mai longeviv mandat de inspector școlar general din Bistrița-Năsăud s-a încheiat după 8 ani în funcție. A fost numit un fost ”general” de la învățământ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aproape opt a rezistat în prima funcție din Inspectoratul Școlar Județean, profesoara de fizică și fostul director al Colegiului Național Andrei Mureșanu, Camelia Tabără, probabil cel mai longeviv inspector școlar general postdecembrist din Bistrița-Năsăud.

Așa cum a explicat și Camelia Tabără pentru o publicație online, practic mandatul de inspector școlar șef i-ar fi încetat oricum în 22 martie 2020 și ar fi fost nevoie de o decizie ministerială pentru prelungirea interimară a mandatului. Camelia Tabără este consilier municipal PSD la al treilea mandat.

În schimb ministrul Monica Anisie a semnat luni, 19 martie, cu trei zile mai repede decât expirarea mandatului  ordinul de numire în funcție prin detașare a unui alt inspector școlar general, liberalul  Mihai Mureșan, și el tot  profesor de fizică, la Colegiul Național Liviu Rebreanu și manager la Școala  Sanitară Postliceală, Henri Coandă, o instituție privată de învățământ. Mureșan a fost mai fost inspector școlar general  în două rânduri, ultima dată după ce o instanță a decis că înlăturarea acestuia din funcție n-ar fi fost legală și l-a repus în funcție după mai bine de un an de la înlăturare.

M

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu