Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Procurorii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul femeii din Salva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurorii din Năsăud au deschis primul dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Este vorba de cazul femeii de 50 de ani din Salva, pacientul cu numărul 4 infectat cu coronavirus din județul Bistrița-Năsăud  care a intrat în contact cu mai multe cadre medicale din Bistrița-Năsăud.

Aceasta  după ce a ajuns succesiv la Spitalele din Năsăud, apoi Bistrița și transportată cu ambulanța în două rânduri fără ca personalul să-și fi luat măsuri de precauție specială.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud dosarul a fost deschis în 21 martie. Faptele evocate de procurori în comunicat vorbesc despre pacienta L.M. domiciliată în Salva, care ar fi ajuns la Spitalul Județean de Urgență, secția de boli infecțioase  în 15 martie, după ce primele simptome, adică febră și tuse iritativă i-ar fi apărut în 5 martie. În 15 martie, susțin procurorii, starea i s-a înrăutățit brusc și femeia a fost transportată în secția ATI a Spitalului Județean, unde a și fost testată pentru COVID 19, fiind diagnosticată pozitiv, după care a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, este relatarea procurorilor din comunicatul de presă..

Procurorii menționează și că pacienta LM a declarat că nu știe să fi fost în contact cu persoane întoarse recent din străinătate și nici nu a călătorit în ultimele 14 zile în străinătate. Deocamdată procurorii nu au comunicat ce calitate are femeia din Salva în acest dosar.

Share.

About Author

Lasă un comentariu