Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Controverse pe spitalul-suport Covid 19 din județ, după ce Radu Moldovan s-a grăbit să anunțe că e Năsăudul. ”Nu s-a luat o decizie ministerială încă” îl contrazice prefectul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Controverse astăzi pe tema spitalelor-suport din Bistrița-Năsăud destinate tratării exclusive a bolnavilor infectați cu noul coronavirus, într-o nouă etapă a epidemiei, după ce președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a declarat miercuri seara pentru o publicație online că Spitalul din Năsăud a fost ales de Ministerul Sănătății pentru a îndeplini acest statut, urmat de cel din Beclean. Astăzi prefectul Stelian Dolha a explicat într-o informare  de presă că nu s-a decis deocamdată nimic în privința spitalelor de suport și că Năsăudul nu este în mod oficial spitalul ales, în condițiile în care are mai multe secții decât cel din Beclean, însă nu stă bine cu sectia ATI-ul, adică cea de Terapie Intensivă. Dolha a mai spus, la solicitarea jurnaliștilor, că discuțiile cu Ministerul sănătății continuă: ”În ultimele zile au avut loc discutii cu Ministerul Sanatatii, fiind cautate solutii in fiecare județ pentru a trata pacientii COVID pozitiv, cu diferite alte afectiuni (ex. fracturi, afectiuni care necesita interventie chirurgicala, diabet, etc) si, de asemenea, pentru gravidele COVID pozitive sau pacienti dializati COVID pozitivi.

El a precizat și că intenția ministerului este aceea ca spitalele județene de urgență să poată fi păstrate pentru a trata cât mai mult  celelalte patologii complexe și s-a solicitat nominalizarea unui alt spital: ”Ministrul Sănătății  a solicitat nominalizarea ca spital de suport COVID a unui alt spital care sa aibă specialități de bază sau posibilitatea de de a asigura asistenta medicala necesara. Din cele doua spitale publice, respectiv Beclean si Nasaud, cel care are mai multe specialitati si personal este spitalul Nasaud, mai putin in ce priveste sectia ATI”. Dolha mai spune și că a prezentat situația celor două spitale cu plusuri și minusuri urmând ca Ministerul Sănătății să ia o decizie finală. ”. Am prezentat situatia spitalului cu tot ce are si, de asemenea, cu tot ce lipseste intr-o adrese catre Ministerul Sanatatii. Urmeaza ca dupa analiza situatiei acestia sa ia o decizie. Se ia o decizie la nivel de tara pentru toate judetele” a mai declarat Stelian Dolha.

Radu Moldovan o dă înainte: Ministerul Sănătății decide, ca e stare de urgență. SJU e pregătit

Radu Moldovan a revenit cu nuanțări pe pagina sa de facebook în această seară, aruncând întreaga responsabilitate a nominalizării pe Ministerul Sănătății ( nota red. a cărui ministru a fost  înlocuit astăzi ) si explicând că de fapt Spitalul Județean de Urgență e foarte pregătit, a schimbat circuitele si a mutat secții întregi dintr-o clădire în alta: ”

Pentru CORECTA INFORMARE a tuturor cetățenilor jud. Bistrița-Năsăud. Odată cu instituirea Stării de Urgență din data de 16 martie a.c., TOATE MĂSURILE DE LA NIVEL JUDEȚEAN SUNT DISPUSE DE CĂTRE Ministerul Sănătății. Astfel, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII este cel care A DECIS, ca la nivelul județului nostru, spitalele care se vor ocupa de îngrijirea pacienților infectați cu Covid 19 să fie:
 În prima fază, Spitalul Orășenesc “Dr. George Trifon”, #Năsăud și Spitalul Orășenesc #Beclean
↪️ Apoi, #SpitalulJudețeanDeUrgențăBistrița.❗️Repet, este o decizie ce aparține în exclusivitate Ministerului Sănătății, fiind într-o stare de excepție, în Stare de Urgență!  Țin să precizez că Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a pregătit din timp pentru gestionarea pandemiei de #coronavirus și o să fim alături de toți oamenii care vor trece prin această grea încercare, imediat cum ni se va permite acest lucru. ” Managementul #SJUB, pe lângă faptul că a achiziționat echipamente, a realizat și un „Plan de organizare și acțiune”, cu circuite separate, bine pus la punct, pentru o bună îngrijire a tuturor pacienților.” a scris Radu Moldovan pe facebook

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Nu-i timp de bâlbâieli. N-ai cum să tratezi pacienții cu Covid-19 din judetul Bistrița-Năsăud în spitalele din Năsăud și Beclean care nu au sectii de terapie intensivă. Pe de alta parte nici propunerea prefectului Stelian Dolha ca bolnavii cu Covid-19 să fie tratați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgențăde pe strada Alba Iulia nu e realistă, având in vedere că nici aici nu există un compartiment cu dotări pentru terapie intensivă.

Lasă un comentariu