Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Numărul cazurilor de infectare cu COVID 19 în Bistrița-Năsăud a ajuns la 9. Ultimii 3 sunt rude ale femeii din Salva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ce puțin trei rude ale femeii de 50 de ani din Salva, care a contactat noul coronavirus de la o clientă din Borșa, căreia i-a vândut produse artizanale ar fi  fost confirmate astăzi pozitiv la testarea pentru Covid 19.

Este vorba de un copil sub 10 ani și doi adulți, rude de gradul 1 si 2 ale femeii din Salva, depistată pozitiv în 15 martie și care a fost internată succesiv la Năsăud și în Bistrița la Spitalul de Boli Infecțioase și apoi la Terapie Intensivă, înainte  de a se confirma diagnosticul.  Informația, dată publicității de Gazeta de Bistrița a fost confirmată de Bistrița Express din surse medicale. Deocamdată 8 din testele personalului medical trimise pentru analiză la laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj ar fi ieșit negativ, însă se mai așteaptă rezultate și pentru alți contacți din spitalele prin care a trecut femeia înainte de a fi depistată ca infectată cu Covid 19.

Un echipaj întreg de la Ambulanța Bistrița și mai multe cadre medicale din Spitalele Năsăud și Bistrița au intrat în izolare după confirmarea pozitivă cu Covid 19 a femeii de 50 de ani și o parte așteaptă încă rezultatul testelor.

În legătură cu acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a deschis un dosar penal pentru facilitarea răspândirea bolilor. Contactul femeii care a răspândit fără să știe virusul familiei sale și cadrelor medicale care a îngrijit-o a fost o femeie din Borșa, revenită recent din Italia și care nu si-a luat măsuri de autoizolare.

Reamintim că nu putem confirma oficial informațiile legate de cazurile  de infectare cu coronavirus la nivel județean după ce Guvernul a decis că asemenea informații nu mai pot fi furnizate pe cale oficială.

Share.

About Author

Lasă un comentariu