Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița nu mai trimite cazurile de coronavirus la Cluj. Pacienții confirmați ajung la Spitalul de boli infectioase de pe Alba Iulia. Cum va funcționa tratarea pacientilor cu COVID 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Persoanele confirmate pozitiv cu Covid 19 din Bistrița-Năsăud nu mai sunt trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, așa cum s-a întâmplat de la începutul epidemiei . De ieri rămân în județ și sunt internate  în Spitalul de Boli Infecțioase din Bistrița, de pe strada Alba Iulia. Prima confirmare oficială că acest spital ar putea fi cel de suport Covid 19 din județ  a fost informația că medicul năsăudean confirmat pozitiv a fost internat în această unitate spitalicească.

Contactat telefonic de reporterul Bistrița Express managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany a confirmat informația: ” toți cei confirmați recent pozitiv din județ, inclusiv contacții confirmați ai cazului din Salva sunt la Spitalul de pe Alba Iulia. Clujul nu ne mai primește cazuri” a mai spus managerul SJU, înainte de o videoconferință convocată la Instituția Prefectului. Lazany spune că vom intra în scenariul în care cazurile ușoare vor putea fi tratate și la domiciliu, însă așteaptă instrucțiuni de la Ministerul Sănătății și ordine oficiale.

Cazuri grave vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență care a pregatit o secție separata de ATI

Spitalul de Boli Infecțioase Bistrița a fost reamenajat de urgență, după ce secția de oncologie, care ocupa una din aripile spitalului a fost mutată în Spitalul TBC de pe Valea Ghinzii, iar pneumoftiziologia a ajuns în pavilionul de pe Alba Iulia. ” medicii specialiști  de pneumoftiziologie vor trata și ei cazurile de Covid 19 în Spitalul de Boli Infecțioase” a explicat Gabriel Lazany pentru Bistrița Express.

Pentru că nu există însă posibilitatea mutării, nici măcar parțiale a secției de Terapie Intensivă în spitalul de pe Alba Iulia, cazurile grave, care au nevoie de suport respirator sau intubare vor fi direcționate către Spitalul Județean de urgență, acolo a fost amenajată o anexă a secție ATI, cu circuit medical separat și intrare dintr-o aripă a curții. Managerul Lazany a mai explicat și că este pregătit inclusiv etajul 4 al Spitalului pentru cazurile grave de infectare cu Covid care au nevoie de terapie și pentru alte boli: ” am mutat chirurgia de la IV pentru acolo avem saloane cu băi separate si putem asigura izolarea pacienților si tratarea pe patologii separate”

Deocamdată nu s-a adoptat nicio decizie privind spitalul Suport pentru Covid 19 în județ, decizie care se va lua la nivelul Instituției Prefectului, numai după ce un grup medical pentru suport Covid 19 constituit la nivelul județului va ajunge la o soluție. Aceasta va fi transmisă spre avizare Ministerului Sănătății, a explicat vineri intr-o emisiune realizată de Bistrita Express la AsTv prefectul Stelian Dolha, care a indicat că alegerea ar putea fi Spitalul de Boli Infecțioase  Bistrita.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Bine că in sfârsit s-au lamurit lucrurile pentru judetul Bistrița-Năsăud, în sensul ca spitalele orăsănesti din Năsăud si Beclean să NU fie transformate în SPITALE-SUPORT pentru Covid-19”, având în vedere că aceste unităti medicale nu dispun de dotările necesare.
    De aceea este corect Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19) care prevede în judetul Bistrița-Năsăud, spitalul de suport pevtru Covid-19 să fie organizat Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care are Secție de Boli Infecțioase pe str. Alba Iulia.
    De asemenea, dacă apar situatii critice imprevizibile in prezent, la Bistrița mai există si posibilitatea redeschiderii spitalului de pe Bulevardul Independentei unde să fie amenajate saloane de terapie intensivă pentru tratarea afectiunilor grave de Covid-19.

Lasă un comentariu