Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Locuitorii din Șieu obligați să poarte mască de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Și nu e singura măsură

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Locuitorii din comuna Șieu dar și toți cei care trec prin localitățile comunei sunt obligați să poarte mască la ieșirea din casă. Decizia a fost adoptată astăzi de Comitetul local pentru Situații de Urgență Șieu(CLSU)  și intră în vigoare începând din 7 aprilie.

CLSU a lăsat la latitudinea fiecăruia ce tip de mască poartă: sunt valabile atât măștile medicinale, cât și cele confecționate în casă, fără filtru de protecție, așa cum se acceptă inclusiv acoperirea gurii și nasului cu  eșarfe, fulare sau cu orice material textil disponibil.

Potrivit anunțului CLSU, postat pe pagina de facebook a consilierului local Roxana Pașc inclusiv  toate unitățile publice și private (nota red magazine, Primarie, banci, etc ) sunt obligate să aibă la intrarea în clădire un covoraș impregnat cu substanțe dezinfectante. Hotărârea CLSU Șieu are și recomandări pentru purtătorii de mască de unică folosință: acestea trebuie spălate și dezinfectate zilnic după folosire. Cei care nu respectă hotărârea CLSU se expun sancțiunilor existente în legislația în vigoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, au mai hotărât membrii comitetului local.

Și nu e tot: primăria Șieu va trebui să spele periodic străzile și trotuarele și să stropească cu dezinfectant scrie în hotărârea CLSU , semnată chiar de primarul Ioan Cifor Tiniș, care e și președintele CLSU.

 

Măsurile din comuna Șieu nu se opresc însă la purtatul măștilor și spălatul străzilor. Consilierii locali și-au asumat sectoare din comună pentru a centraliza problemele oamenilor dar și situațiile de încălcare a ordonanțelor militare ” Pentru a veni în ajutorul cetățenilor în timp util, pentru a identifica si rezolva situații neprevăzute aparute in aceasta perioada, consilierii locali ai comunei Șieu vor primi de astăzi ,fiecare , un anumit sector din comuna de care sa raspunda . Va vor sta la dispozitie cu informații si va vor da răspunsuri. Vor centraliza , de asemenea , situațiile semnalate de dumneavoastra cu privire la nerespectarea ordonantelor militare si le vor transmite mai departe la organele aflate în drept să ia măsuri legale” a explicat consilierul local Roxana Pașc pe pagina sa de facebook.

Share.

About Author

Lasă un comentariu