Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce se aude cu dispersoarele de dezinfectanți din scările de blocuri ale Bistriței? Deputatul Cristina Iurișniți a încercat să afle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți a încercat să afle de ce municipalitatea bistrițeană nu respectă prevederile ordonanței militare care a cerut  montarea de dispozitive de dezinfectare la intrarea în scările blocurilor.

Parlamentarul USR a cerut informații suplimentare de la conducerea municipalității, dar spune că răspunsul primit o duce la concluzia că Primăria Bistrița nu are nici determinarea de a rezolva lucrurile și nici manifestă îngrijorare. ”Am primit răspunsul Primăriei Bistrița la adresa pe care am trimis-o pe tema dezinfectanților și care spune că nu poate asigura în blocuri dispozitive cu dezinfectanți pentru mâini. Din 31 martie trebuie respectată această ordonanța în vigoare. Răspunsul primăriei nu arată determinare, nici îngrijorare ci mai degrabă pasivitate.” a comentat deputatul USR care a postat și răspunsul primit, semnat de primarul Ovidiu Crețu.
După ce Primăria n-a lămurit-o cum face cu dezinfectantele obligatorii pe scara blocului Cristina Iurișniți a montat unul pentru uzul întregii scări la intrarea în blocul din Bistrița în care locuiește: ”Dacă cei responsabili cu achizițiile ar fi mai eficienți am avea si noi cetățenii dispozitivele cu dezinfectanți in blocurile unde locuim. Intre timp voi face asta pentru imobilul unde locuiesc” și pentru uzul conducerii muncipalității le-a transmis că le oferă la nevoie și contactele unor furnizori români de dezinfectanți.

Când vin totuși dezinfectanții?

Bistrița Express l-a contactat săptămâna trecută pe viceprimarul Cristian Niculae, respectiv pe primarul Ovidiu Crețu în chestiunea dezinfectanților de pe scările de bloc. Primarul Crețu a explicat că municipalitatea a făcut demersuri pentru a găsi dispersoare, însă că fiind vorba de un produs foarte solicitat pe piața internațională este relativ de găsit un furnizor la prețuri acceptabile pentru 1500 de bucăți câte scări de bloc există în oraș. Potrivit viceprimarului Niculae ar fi vorba de un furnizor din Turcia căreia să i se dea comandă pentru dispersoare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu