Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Îndrăzneste să crezi: Cum a ajuns în vizită la Boli infecțioase cu protecție sumară șeful CJ și nimeni nu i-a spus că-i carantină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În plină criză pandemică președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan s-a apucat să ia la pas spitalele din Bistrița, iar pozele pe care i le-au făcut angajații care l-au însoțit în aventura contra Covid-ului, le-a trântit pe facebook să vadă poporul cum se sacrifică șeful cel mare pe altarul sănătății oamenilor.

Marți a făcut pe ghidul într- o filmare prin laboratorului Spitalului Județean, spitalul- suport pentru cazurile grave, unde, îmbrăcat cu o protecție aproximativă alături de o doctoriță de laborator care va lucra pe noul PCR al SJU  insistă să arate publicului de facebook cum funcționează echipamentul de analiză moleculară,  de credeai ca acuma își suflecă mânecile și se pune pe făcut primele testări. Că mesele le-a mutat pe acolo, așa cum se poate vedea în pozele de captură din filmare (foto 2)

Nimeni nu s-a întrebat ce caută un civil care n-are nicio treabă  nici cu linia 1 și nici cu a 2-a , nici cu a 10-a din spital ( dacă o fi existând așa ceva), adică nu e angajat, nu e nici parte a personalului medical, într-o unitate medicală Covid 19  în care se intră pe ușă doar dacă ești foarte bolnav sau lucrezi acolo. Nu mai vorbesc de zona zero de securitate epidemiologică a unui asemenea spital, cum este cea a laboratorului de testare Covid 19, indiferent că testările nu erau încă pornite.

Unii ar putea spune că e perfect justificat ce a făcut Moldovan: cine dă banul, comandă muzica. Cine a scos banii din visteria județului pentru o cauză nobilă, în cazul acesta cumpărarea mult așteptatului aparat de testare RealTime PCR ( nu contează că celălalt, cel de la DSVSA era funcțional și acesta și urma să fie folosit în același scop) are  dreptul să-și asume și meritele. Ok, așa o fi, e de apreciat zbaterea și efortul unui președinte  care vrea să facă lucrurile să funcționeze. Și nu invoc nici refrenul că era în fișa postului de președinte al unitatii administrative care coordona financiar spitalul până în 3 aprilie ( că de atunci e  la Ministerul Sănătății )  să facă tot ce poate pentru bunul mers al activității și nici măcar nu comentez că n-a venit cu bani din contul personal pentru achiziție.

Sigur că îi putem găsi justificări că a ținut morțiș să se pună în valoare cu asta,  și am putea fi înțelegători și că a alergat cu aparatul ăsta  într-o competiție infantilă de genul ”cine ajunge primul pe Marte”, încercând ca un puști să fure mereu startul.

Știm că președintele, catalogat teribil de nedrept în categoria baronilor roșii, are de fapt un spirit ludic, dar asta n-are treabă cu momentul. Suntem în plină criză pandemică, ce e mai rău nici n-a venit încă pe noi, iar un civil, chiar și sef al Consiliului Județean face aiurea ture cu aghiotanții de la CJ după el(foto) exact prin spațiile interzise ale spitalelor din zona roșie. Și se mai si laudă cu asta.

Miercuri o comite și mai și. După aventura prin laboratorul de testare moleculară a Spitalului-suport COVID 19 același Radu Moldovan se duce și la secția de Infecțioase de pe strada Alba Iulia, epicentrul tratării cazurilor cu coronavirus din  județ. Aceeași în care s-au îmbolnăvit deja două infirmiere și de unde se trimit sistematic cazurile grave în terapia intensivă a spitalului central, acolo unde unii au și pierdut lupta cu temutul virus.

Îmbrăcat și mai sumar, cu o măscuță simplă pe față, fără pretenții de filtrare, cu mănuși și cam atât, șeful CJ-ului s-a apucat să le dea, în curtea interioară,  ”sfaturi prețioase” celor două doctorițe, epuizate de muncă și de situația cu care se confruntă.

Și ce le-a spus președintele de la județ, care deocamdată nu mai are conform legii, treabă cu Spitalele: păi să fie răbdătoare, înțelegătoare cu pacienții, chestiuni de psihologie de mâna a 7-a, pe tonul acela familiar de adresare cu ”voi” și nu cu ”dumneavoastră” datorat măcar anilor de pregătire universitară și postuniversitară pe care o presupune meseria celor două doamne doctor. Serios, domnule Moldovan? Eu credeam că o sa le spuneți, dacă tot ați făcut pe eroul și v-ați dus în focarul epidemic  de acolo cu virușii de pe stradă și apoi înapoi în instituția dvs cu zeci de angajați, că ați făcut ceva să le îmbunătățiți condițiile de muncă și traiul bolnavilor din secția aceea uitată de la împărțirea tortului alocarilor bugetare.

Dar nu era nevoie să vă deplasați pentru asta. O știau doamnele doctor pe pielea lor, o știu acum și pacienții de acolo. Vorba îndemnului de pe copertei paginii dumneavoastră oficiale de facebook, care ar putea să vă suna foarte bine în continuare: ”Ajută și tu, STAI ACASĂ” . o puteți face liniștit în biroul de la etajul al doilea al Consiliului Județean. Că tot e a doua dvs casă, nu-i așa?

 

 

Share.

About Author

5 comentarii

 1. Cloșca bistrițeană în

  “Zdranca, zdranca ițele”
  Când se-ntorc păștițele
  Târgul Bistriții drăguțul,
  Stă pe ouă ca și struțul,
  Pe ouă mari, de balaur,
  Din popou de dinozaur.
  Bistrițeanca le clocește
  Și plodul nu se răcește.
  Puii născuți din găoace
  Vor pleca la iarmaroace
  Și vor scrie sus, pe țarc,
  “Bistrița – Jurassic Park”

  • Pt acest aparat va mulțumim. Sunt sigură că din orice se poate face politică în românia inclusiv pt un aparat care salvează vieți.
   Am citit cu lacrimi setea de ură și luptă între puteri..ce învață tinerii copiii noștri acum când intre noi nu-i iubire nici cât un bob de muștar!

 2. In timp ce chelnerul Răducu face pe medicul si se plimbă prin spital ca pe mosia lui, lăsând impresia că lucrurile sunt sub control, mulți medici din Bistrița-Năsăud au semnat o petiție on-line prin care cer să fie tratate la domiciliu sau în izolare cazurile asimptomatice sau ușoare de COVID-19.
  Petiția a fost ințiată de Dr. Anca Moldovan, motivând că decizia de a interna pacienții asiptomatici ar putea avea efecte dramatice, dând exemple de alte țări care au făcut deja această greșeală: „Dragi colegi, suntem toți victime potențiale, la fel ca si pacienții noștri, în fața acestui virus pentru care nu avem un tratament real, despre care nu știm mare lucru în materie de combatere, de imunitate reziduală și mai ales de urmări la distanță. Avem multi colegi de peste tot care sunt contaminati si care nu se știe cum vor încheia acest meci. Din punct de vedere medical consider că spitalizarea pacienților suspecți sau pozitivi asimptomatici sau cu simptomatologie frustă este o greșeală gravă și pe care alte țări mai evoluate dpdv medical decât noi au regretat-o și încă o plătesc!”

 3. florica dura în

  metoda ceaușescu…făcea vizite de lucru și dădea indicații…prețioase! Nu conta că nu se pricepea!
  Nu-i spune cineva lu neica ăsta că, s-au amânat localele? El este în campanie sau în pandemie?! La ce bani a adunat băiatul, și mai are în plan, cred că i-a luat Dumnezeu mințile?! NU?

Lasă un comentariu