Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un preot din Ilva Mică, internat în Spitalul Județean a fost diagnosticat cu Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un preot ortodox de 40 de ani din Ilva Mică a fost confirmat pozitiv la testul pentru Covid 19. Părintele din Ilva Mică este internat de trei zile în Spitalul de Boli Infecțioase Bistrița , unde a ajuns după ce a acuzat  stări febrile, potrivit primarului comunei, Aurel Horea.

Autoritățile spun că preotul nu ar fi fost activ printre enoriași pentru că s-ar fi aflat în autoizolare la domiciliu. Nu e clar încă dacă autoizolarea s-ar fi datorat faptului că preotul a slujit în 1 aprilie la slujba de înmormântare a bătrânului care a murit după ce a fost externat din Spitalul Județean de Urgența, iar ulterior s-a depistat că fusese infectat cu noul coronavirus. Primarul Aurel Horea mai spune și că din ce știe preotul bolnav nu este cel care l-a împărtășit pe bătrânul care a decedat  la o zi de la externare. El mai spune și că nimeni din familia defunctului de 77 de ani nu a avut simptome de îmbolnăvire.

Cazul bătrânului de 77 de ani externat în 30 martie din Spitalul Județean, una dintre primii decedați de Covid 19 din județ l-a pus pe managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany în situația de a organiza o conferință de presă pentru a lămuri cum a fost posibilă externarea unui pacient cu simptome respiratorii de către medicul curant de la interne fără ca aceste să mai aștepte rezultatul testărilor. Citiți aici: Pacientul din Ilva Mică, mort după externare este pacientul cu numărul 87 de pe lista decedaților cu coronavirus. A băgat în testare toată secția de Interne

În comuna Ilva Mică slujesc doi preoți ortodocși.

Share.

About Author

Lasă un comentariu