Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți critica programul ”praf în ochi” de subvenționare a achiziției de calculatoare. Ce replica a avut un consilier de la MEN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a criticat într-o postare pe facebook Ministerul Educației Naționale pentru modul în care derulează programul de subvenționare a calculatoarelor  pentru elevii din familiile care nu-și permit un calculator sau tabletă, mai ales acum când cursurile ar trebui să se țină online.

Cristina Iurișniți a criticat atât  nivelul venitului minim pe cap de familie pentru cei eligibili, considerat ridicol de mic la 250 de lei cât și data potentiala la care ar trebui primiți cei 200 de euro: ” undeva prin toamnă!” ”Guvernul a trimis ISJ-urilor din teritoriu un program ” praf în ochi”. Cum să fie acesta un program realist când pragul pe membru de familie este de 250 Ron pentru a primi cei 200 de euro de la Guvern, undeva prin septembrie, la toamnă..nu se stie când?” a scris Cristina Iurișniți pe facebook.

Deputatul USR  crede că soluția este alta: ”accesarea liniilor de fonduri europene, multe pierdute pe drum și achiziția de tablete pentru cei 40% de elevi vulnerabili care nu au acces la resurse și instrumente digitale”.

7000 de elevi în județ

Cristina Iurișniți spune că ar fi vorba în județ de 7000 de elevi care nu au acces la învățarea online și că a sugerat inclusiv soluții în plan local, cu renunțarea la festivaluri locale si alocarea banilor pentru asemenea investiții: ”am solicitat Primăriei Bistrița să ia în calcul achiziția de tablete în regim de inventar ca si manualele care se primesc și se predau pe bază de semnătură”.

A intervenit un consilier ministerial. Ce replică a primit

La postarea deputatului USR, una cu zeci de comentarii  a intervenit în schimb un consilier al ministrului educației, Jean Badea care susținea că proiectul este preluat de la guvernele anterioare, ca achizitiile sunt programate la sfârsitul lunii iunie și că inspectoratelor li s-a trimis o notificare privind proiectele europene. Intervenția consilierului de ministru a fost taxată în schimb de cei care au comentat pe pagina deputatului Iurișniți dar si de aceasta care l-a întrebat de ce trebuie să perpetueze Guvernul un program prăfuit, vechi de 15 ani, neracordat la realitățile actuale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu