Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Laboratorul de testare al DSP Bistrița-Năsăud acreditat oficial pentru testarea Covid 19. Acreditarea a apărut astăzi în Monitorul Oficial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Județul Bistrița-Năsăud are începând de astăzi primul laborator acreditat de testare pentru Covid 19, este vorba de cel al Direcției de Sănătate Publică BN, ce operează aparatul Real Time PCR aflat în proprietatea Direcției Sanitar-Veterinare, transferat printr-un protocol pe perioada pandemiei.

Potrivit Ordinului de ministru 308/13 aprilie 2020 al Ministrului Sănătății, apărut astăzi în Monitorul Oficial lista laboratoarelor acreditate din programul național de boli transmisibile pentru testarea Covid 19 se extinde cu încă 11 laboratoare, între care pe poziția a 5-a laboratorul Direcției Sanitare Bistrița-Năsăud (foto). Pe lângă cel de la DSP Bistrița-Năsăud  au mai fost acreditate pentru testare Covid 19, laboratoarele DSP Prahova, Spitalului Clinic Județean Târgu Mureș, Spitalului Clinic Județean Ploiești, Spitalului de Boli Infecțioase Baia Mare.

 

Laboratorul de testare pentru Covid 19 al DSP, care face testări în schimb în incinta Direcției Sanitar Veterinare este deservit de un medic de la DSP,  un doctor în biochimie de origine egipteană Mohamad Attya, angajat pe perioada pandemiei la DSP, cu larga experiență în testari Real Time PCR si doi voluntari biochimiști.

Laboratorul funcționează deja, a făcut primele teste și începând de mâine va testa pe mostre prelevate din județ în paralel cu laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj. Este vorba de primele  50 de teste pe care trebuie să le facă în paralel cu laboratorul de la Cluj, potrivit surselor Bistrița Express.

Teste în paralel se fac și în noul Laborator al Spitalului Județean, tot pe un Real Time PCR achiziționat recent, însă pentru acesta demersurile de obținerea a acreditărilor s-au făcut cu întârziere, așa că deocamdată acreditarea Ministerului Sănătății nu a fost obținută.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu