Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OFICIAL: Patru angajați de la ITM Bistrița-Năsăud sunt infectați cu noul coronavirus. Un al 5-lea e suspect

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud au fost confirmați ieri că sunt infectați cu Covid 19, în timp ce pentru un al 4-lea rezultatul a sosit astăzi, a precizat pentru Bistrița Express Otilia Berbecaru, inspectorul șef de la ITM.

TRei dintre cei patru angajați n-au mai lucrat din 6 aprilie, iar al patrulea din 8 aprilie, date de la care și-au luat concedii medicale, după ce au acuzat simptome respiratorii, a precizat Otilia Berbecaru. Cei trei au fost deja  internați în Spitalul de Boli infecțioase Bistrița măsura care ar urma să fie luată în cursul zilei de astăzi și cu cel de-al 4-lea angajat, confirmat astăzi. Toți ceilalți angajații ITM ar dori să facă testele pentru Covid 19, însă potrivit normelor de testare în vigoare pot fi testați doar cei care prezintă simptome, situație în care se află deocamdată doar unul dintre funcționari, care acuză simptome respiratorii, aflat și el în concediu medical.

Interesant este că potrivit celor relatate de inspector șef ITM cel de-al patrulea angajat nu a făcut testul clasic, cel prin Real Time PCR, ci ar fi făcut o radiografie pulmonară la Sanovil (nota red. nu e clar dacă și un test rapid pentru testarea Covid 19)care ar fi indicat modificări la nivel pulmonar caracteristice acestui tip de infecție.

Inspectorul șef spune că nu înțelege care este sursa contaminării din instituție în condițiile în care nu mai lucrează cu publicul și au trecut în sistem de preluare exclusiv online încă de la începutul stării de urgență, dar și că intern s-au luat măsuri speciale: câte unul în birou, purtarea mănușilor și a măștii obligatorie în interiorul instituției.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Stiti foarte bine care e situatia in instituția dumneavoastra. Cum puteti declara asemenea lucruri cand stiti foarte bine ca toti angajatii au fost la munca si stau mai multi in birou, fara masti si manusi, la program normal… Incepem noi din exterior sa aflam mai multe despre cazurile din Itm si dumneavoastra tot susțineti ca nu stiti!

Lasă un comentariu