Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița îi pune pe șefii din PSD să mai numere odată străzile Bistriței. Călin Stan: ”le dă cu virgulă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR Bistrița, Călin Stan a constatat că dacă te iei după declarațiile celor care conduc Primăria Bistrița e greu sa afli câte străzi are de fapt municipiul. Și dacă tot se laudă cei de la PSD Bistrița prin tot felul de postări de facebook și declarații cu câte străzi asfaltează, liderul USR i-a luat la întrebări, nu de altceva dar nu ies deloc la numărătoare străzile.

Călin Stan a pornit de la o asumare a PSD-ului din campania de acum 4 ani când își asumau asfaltarea unui număr de strazi de pământ din Bistrița. El spune că anii au trecut și numărătoarea dă cu virgulă: ”Deși au promis încă din 2016 că vor asfalta străzile de pământ din Bistrița, adică 10 străzi pe an, până în 2020, edilii municipiului reședință de județ și-au reamintit promisiunile abia acum, în al 12-lea ceas, când încă nu bătea pandemia la porțile orașului, ci doar vânt de alegeri locale în vară.

„În ceea ce privește străzile de pământ pe care am promis în 2016 că le asfaltăm, suntem în grafic: până în 2020 vom asfalta 10 străzi de pământ pe an, deci 40 în total”, îl citează Calin Stan pe viceprimarul Niculae pentru a constata: cam puțin pentru un mandat de 4 ani la conducerea primăriei, dacă e să ne raportăm doar la cele aproape 200 de străzi noi ale domeniului public. Căci o raportare la numărul de străzi private este mai greu de făcut, având în vedere că nici primarul, împreună cu viceprimarul lui „favorit”, nu au putut cădea de acord cu privire la numărul lor – după unul 53, după altul 99 (?!) – deși fac parte nu doar din aceeași primărie, ci chiar din același partid,.. Cam nerealistă și promisiunea reiterată, cum că în 5 ani (de acum înainte!) se vor asfalta toate străzile din domeniul public al Bistriței”.

Useristul crede că e suspect zelul de ceasul 12 și ceva: ”Nu ar fi fost de neiertat poate nici această întârziere, în al 12-lea ceas de mandat, în care Primăria s-a apucat cu „elan” să toarne din nou asfalt pe străzile municipiului, dacă nu ar face-o însă la modul „heirupist”, de dragul imaginii în primul rând. Căci cum s-ar putea interpreta altfel „asfaltarea asfaltului” de pe cele mai multe străzi, nu toate într-atât afectate de gropi ori denivelări, în detrimentul altora care așteaptă primul strat poate de zeci de ani?

Bistrițenii chiar merită să circule civilizat pe străzi bune, ca să-i parafrazăm pe edili. Dar tot bistrițeni sunt și locuitorii cartierelor cu străzi de pământ, care poate că ar merita primii să circule civilizat, pe străzi într-adevăr bune, după atâta amar de ani de așteptări și mandate de promisiuni ” mai scrie Călin Stan într-o postare pe facebook.

Și ca să elucideze misterul străzilor care apar și dispar în funcție de declarația celor care conduc Primăria Bistrița acesta a formulat o cerere  pe legea transparenței informațiilor: ”Ca să elucidăm „misterul” numărului de străzi din municipiul Bistrița (de pământ, din domeniul public, private sau semi-private), am înaintat deja o cerere către Primărie. Așteptăm răspuns! Sperăm ca de această dată să nu avem, din nou, două „puncte de vedere” diferite, pe o chestiune simplă: câte străzi are Bistrița, de fapt..” scrie Călin Stan, președintele USR Bistrița.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu