Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un incendiu de vegetație în apropierea unui depozit de benzinărie era cât pe ce să provoace o nenorocire la intrare în Beclean Ce apel fac pompierii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii militari din Beclean au trecut prin mari emoții în această după amiază după ce au fost chemați să intervină la un incendiu din apropierea unei benzinării de la intrarea în oraș.

La nici 20 de metri de locul unui incendiu deschis de vegetație, unde au fost solicitați pompierii să intervină se afla rezervorul GPL (gaz sub presiune în formă lichidă) ceea ce a făcut din intervenție  un adevărat coșmar.  A fost nevoie de protejarea rezervorului prin răcire permanentă cu apă, concomitent cu acțiunile propriu-zise de localizare și lichidare a focarelor, a transmis purtătorul de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Suprafata totală afectată de incendiu este de aproximativ 200 mp, au mai transmis pompierii, care au luat în calcul, ca primă ipoteză, un incendiu de vegetație uscată, pe terenurile din apropiere, scăpat de sub control.

Pompierii fac apel la responsabilitatea celor care-și ard vegetația, explicând că gestul lor poate avea consecințe dramatice: ”Încă o dată, facem un APEL LA RESPONSABILITATE către toți locuitorii județului Bistrița-Nasaud privind curățarea terenurilor prin arderea vegetației uscate. RISCURILE sunt enorme, iar acțiunile necumpătate pot provoca pierderi materiale semnificative sau, în mod tragic, pierderi de vieți omenești!” transmite ISU Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu