Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Laboratorul pentru testarea Covid 19 al DSP-ului BN lucrează de astăzi independent de Cluj. Prefectul a anunțat și că aparatul Spitalului Județean are avizele semnate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laboratorul de testare pentru Covid 19  al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud lucrează de marți independent de Cluj, după ce mai bine de o săptămână testele echipei de aici au trebuit validate de un laborator experimentat în testarea moleculară pentru noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut astăzi de prefectul de Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha printr-un comunicat de presă: ”Laboratorul de testare pentru Covid 19  al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud este de astăzi independent! Cu alte cuvinte capacitatea de testare a echipei laboratorului DSP și a laboratorului a fost validată, începând de astăzi, 21 aprilie, iar probele nu mai sunt recoltate în duplicat pentru a fi trimise pentru confirmare la laboratorul RT PCR de la Cluj” .

Prefectul a explicat și că laboratorul RT PCR al Direcției de Sănătate Publică poate acoperi testarea în județ și poate prelua deocamdată și testările Spitalului Județean de Urgență: ”Prin urmare Laboratorul DSP Bistrița-Năsăud are capacitate deplină de testare și poate analiza toate probele recoltate în județ, inclusiv în Spitalul Județean de Urgență, fără a mai fi nevoie să fie trimise pentru validare paralelă la laboratorul din Cluj” .

Stelian Dolha mai spune și că s-a implicat și în deblocarea avizelor pentru aparatul similar de la Spitalul Județean achiziționat recent de instituție, și că i-a comunicat asta și conducerii Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, încă de săptămâna trecută. De altfel managerul Gabriel Lazany explica vineri pentru Bistrița Express că prefectul i-a spus că cel mai probabil avizul Ministerului Sănătății va fi publicat după Sărbătorile de paște în Monitorul Oficial.

 

Scrisoare deschisă cu jigniri la adresa unui secretar de stat din Ministerul Sănătății din partea șefului CJ

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan i-a trimis tot luni o scrisoare deschisă Ministrului Sănătății Nelu Tătaru căruia îi cere pe un ton vehement să-l demită pe secretarul de stat Andrei Baciu ( de la MS) la adresa căruia folosește expresii  jignitoare, pentru că nu i-a urgentat Spitalului Județean de Urgență  semnarea avizelor pentru aparatul RT PCR. Moldovan, care era la curent  și cu faptul că aparatul Direcției de Sănătate Publică este funcțional și testează a preferat să scrie că testele de la Bistrița se fac în continuare la Cluj, motiv pentru care s-ar întârzia rezultatele.

UPDATE: la o oră de la primul anunț prefectul a scris pe facebook că și aparatul Spitalului Județean are avizele semnate și că ordinul de ministru va fi publicat în câteva ore în Monitorul Oficial

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu