Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații au interzis exportul de bușteni. Deputatul Simionca: ”cei care vor să facă mobilă, sa faca fabrici la noi”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce deputații au votat joi în plen interzicerea exportului de bușteni pentru un deceniu de aici înainte, deputatul PMP Ionuț Simionca, prezent la vot și-a explicat votul pe pagina sa de facebook:

” Am votat astăzi interzicerea exportului de bușteni pentru următorii 10 ani! De prea mulți ani, pădurile noastre au fost defrișate de către cei interesați doar de un profit rapid și ușor. Efectele pozitive ale interzicerii exportului de bușteni nu vor întârzia să apară”  a scris parlamentarul PMP. El le-a recomandat celor care se simt afectați de aceasta decizie a Parlamentului român, în special producătorii de mobilă, n-au decât să-și facă fabrici în România: ” Cei ce vor dori să facă mobilă sau alte produse din lemn românesc vor trebui să vină să-și facă fabrici la noi. Încurajăm investițiile în domeniu, sprijinim crearea de noi locuri de muncă, exportăm produse cu un grad mai mare de finisare în locul materiei prime” a mai comentat Simionca.

Potrivit proiectului votat de Parlament  ”se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021”. Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 de lei. Proiectul, care se duce la promulgare la președinte  prevede şi instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

Share.

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud în

    Buna calitate iese din aceste trunchiuri ! Estia raman la noi pt. mobila naucilor si calitatea intaia mere in Austria, Germania etc. Masurile luate sunt frectie la radacina cioatei aflata in putrefactie. Fara masuri radicale hotia nu poate fi oprita. Sa vina la VERZI pt. lamuriri. Toti parlamentarii de BN , evident !

Lasă un comentariu