Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Soluția ”alcool sanitar” în loc de dezinfectant practicată de municipalitate ironizată de un parlamentar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristina Iurișniți a comentat în termen ironici soluția găsită de Primăria Bistrița la obligativitatea instalării de dispersoare cu dezinfectanți: s-au gîndit mai bine de trei săptămâni ca să ajungă la asta.

Deputatul USR le-a solicitat celor din conducerea municipalității să aplice prevederile ordonanței: ” Mai era puțin și se împlinea luna de zile de la momentul în care am solicitat Primăriei Bistrița să comunice calendarul implementării măsurilor impuse la articolul 6 al Ordonanței Militare nr. 4 / 2020, până la apariția primelor dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările din blocurile de locuințe din municipiul reședință de județ.  Nu este prima dată când primarul Teodor Ovidiu Crețu răspunde după calendarul propriu, cu întârzieri care sfidează logica bunului simț, și nu după urgențele unei situații de fapt, numită chiar așa: stare de URGENȚĂ!!

Ea invocă răspunsul primarului Crețu primit la o adresa din 2 aprilie : ”   ne comunica după patru zile, că „în ceea ce privește montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe, vom putea face acest lucru de îndată ce dozatoarele respective vor fi disponibile la agenții economici care desfac astfel de produse”, ci la faptul că această măsură trebuia aplicată din data de 31 martie, conform cu termenul dat în Ordonanță!!!” .

Parlamentarul spune că scuza lipsei din comerț a dozatoarelor este  valabilă doar pentru Primăria Bistrița, alte orașe din țară – de exemplu Dej – găsind soluții mult mai rapid și într-un mod mult mai eficient. ”Și asta nu ar fi tot, dacă municipalitatea ar fi reușit măcar să procure mult căutatele „dozatoare pentru dezinfectanți” și nu ar fi pierdut atâta timp, până la urmă, pentru niște banale… dispozitive cu alcool sanitar. Substanță care, ține neapărat să precizeze municipalitatea, este tot un biocid, conform Registrului Național de Biocide. Atât i-a trebuit triadei Teodor Ovidiu Crețu, Niculae si Avram, aproape o lună de zile, ca să constate ce? Că alcoolul sanitar este consemnat în Registrul de Național de Biocide?” comentează deputatul.

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. E la geam. E individul,
  Virusul numit Covidul.
  Cu glugă laie și coasă
  Caută să intre-n casă.
  Chirurgical, cu mănuși
  Spăl clanțe, verific uși,
  Folosesc același spirt,
  Cu miros subtil de birt
  Amintind îmbălsămare,
  Crematoriu, sublimare.
  Ergo, voce fără mască,
  Invoc pronia cerească:
  Tu ești fără de-nceput,
  Eu sunt ins nepriceput,
  Săvârșit este cuvântul?
  Ne va înghiți pământul?

  Nu-i nimic, ți s-a părut.
  Vino să-ți dau un sărut.

Lasă un comentariu