Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Personalul celor 12 centre de îngrijire pentru bătrâni din județ a fost testat pentru Covid 19. Toate testele au ieșit negative

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Personalul tuturor Centrelor de îngrijire a persoanelor Vârstnice din județul Bistrița-Năsăud a fost testat săptămână trecută pentru Covid 19 și rezultatul a ieșit favorabil pentru toți cei care lucrează sau au intrat în contact cu pensionarii din centre, anunță un comunicat de presă a Instituției Prefectului.

Acțiunea de testare a vizat circa 300 de persoane, angajate în principal în centrele pentru persoane vârstnice sau medico-sociale, 12 cu totul, dar și personalul centrelor pentru copii instituționalizați din Bistrița-Năsăud și fost organizată după ce s-a modificat la nivelul comisiei guvernamentale medicale pentru Covid 19 algoritmul de testare  începând din 16 aprilie. Cele 300 de probe recoltate de la personalul din centrele sociale au fost testate în cele două laboratoare de analize pentru Covid 19, cel de la DSV, respectiv Spitalul Județean de Urgență. După dezastrul provocat de noul coronavirus în mai multe cămine, în special într-un Cămin de bătrâni privat din Galați unde au murit mai mulți rezidenți, ucis de virusul adus de personal, autoritățile din județ au răsuflat ușurate după ce-au aflat rezultatul: ”Sper că situația va rămâne neschimbată și de aici încolo pentru că bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestei boli. Rezultatele favorabile arată un comportament profesionist din partea angajaților acestor centre ” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Câte centre de îngrijire a vârstnicilor cu acreditare de la Ministerul Muncii are județul BN

Numărul centrelor autorizate în județ pentru îngrijirea vârstnicilor nu depășește 12 asemenea așezăminte: două sunt publice și 10 aparțin unor entități private. Potrivit Ministerului Muncii la 27 aprilie anul acesta erau licențiate pentru serviciul îngrijire bătrâni în cămine 10 instituții cu aproape 300 de locuri,  iar  alte două, printre care cel de la Susenii Bârgăului  sunt licențiate ca instituții medico sociale: Centrele se găsesc în comunele Matei, Maieru, Târlișua, Livezile, Josenii Bârgăului, Beclean, Petru Rareș, Nușeni, cartierul Viișoara (Bistrița) și în municipiu, Centrul de Persoane Vârstnice a Primăriei Bistrița (foto)

sursa foto: Centrul de Persoane Vârstnice Maieru

Share.

About Author

Lasă un comentariu