Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Victima unui accident de tractor transportată cu elicopterul la Spitalul de Urgență. De ce au folosit salvatorii combinezoanele de protecție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat de 36 de ani din Reteag a fost grav accidentat luni dimineața de tractorul pe care-l repara, după ce utilajul agricol, probabil neasigurat, a căzut  peste picioarele lui.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de la ISU Bistrița, printre care și cel de terapie intensivă mobilă. Severitatea leziunilor l-a determinat pe medicul din echipajul de terapie să ceară intervenția unui elicopter pentru transportul rănitului la UPU Bistrița. Victima era semiconstienta, cu suspiciune de fracturi la nivelul membrelor inferioare transmite ISU Bistrița.

Pentru transport ,ISU a apelat la elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Jibou. ”Victima a fost preluată de elicopterul SMURD si transportată la UPU SMURD Bistrița ( transport heliport ISU – spital cu ajutor echipajului de terapie intensivă mobilă, anunță purtătorul de cuvânt ISU.

Echipajele care au intervenit pentru salvarea bărbatului din Reteag au fost echipate cu combinezoane speciale de protecție. Potrivit purtătorului de cuvânt ISU, Marius Rus, protecția suplimentară a salvatorilor a fost decisă pentru că zona comunei Reteag a fost una cu focar epidemiologic și transmitere comunitară. De regulă la toate cazurile salvatorii se echipează pentru protecție cu mănuși, măști și viziere de protecție, însă acolo unde există suspiciuni că există risc crescut cum ar fi persoane din izolare, carantină sau zone de transmitere se apelează si la combinezoane: ” Le folosim calculat, în funcție de situație” a explicat Marius Rus pentru Bistrita Express.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu