Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristian Diaconescu atrage atenția că adoptarea tacită a Autonomiei Ținutului Secuiesc va decredibiliza România și după ce va proiectul va fi respins de Senat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu se declară îngrijorat de efectele internaționale pe care le va genera adoptarea de către Camera Deputaților a proiectului Autonomiei Ținutului Secuiesc.

Cristian Diaconescu spune că poziția României, inclusiv de negociere în proiecte post-pandemie va fi afectată de adoptarea, chiar și tacită a proiectului Autonomiei în prima cameră a parlamentului și după respingerea acestuia de către Senat și că argumentele că a fost greșeală nu pot fi folosită la acest nivel.

Fostul ministru a explicat pe pagina sa de facebook de ce vom afectați de acest episod: ”Parlamentul României, stat membru NATO și UE, a aprobat, într-o faza intermediară, o inițiativă legislativă care legitimează autonomia teritorială pe criterii etnice. Mai exact, Camera Deputaților a fost de acord, ieri, cu autonomia Ținutului Secuiesc.
În discursul propagandistic, care va fi folosit în Europa, de cei interesați de vulnerabilizarea României, aceasta decizie va fi invocată “ca un precedent, ca un prim pas“ ca și alte inițiative de acest gen să fie promovate.”

Fostul ministru de externe explică și de ce sunt puerile explicațiile aleșilor români și cum au reușit, din greșeală sau nu, decredibilizarea României:  ”Argumentele pe care le vor invoca aleșii precum: neatenție, pandemie și siguranța faptului că inițiativa va fi respinsă în camera decizionala – sunt puerile și inadmisibile, în cadrul dialogului internațional, mai ales daca discutăm despre seriozitatea și respectul de care trebuie să se bucure Parlamentul – instituție democratică fundamentală în Europa.
Senatul va respinge, cel mai probabil, proiectul legislativ privind autonomia Ținutului Secuiesc dar problema va rămâne și se numește decredibilizarea României exact atunci când avem nevoie mai mult ca oricând, de forță de negociere în Europa.” a explicat pe facebook Cristian Diaconescu .

Într-o altă postare pe facebook , din ziua în care s-a aflat de adoptarea tacită, Diaconescu se întreba dacă a fost întâmplătoare sau nu scăparea de la nivelul conducerii Camerei Deputaților : ”Dacă actul normativ a fost lăsat intenţionat în nelucrare avem o problemă de siguranţa naţională.  Dacă este neatenţie vorbim de iresponsabilitatea “aleşilor neamului”. Niciuna dintre alternative nu este spre binele acestei țări sau al copiilor și nepoților noștri”.

Foto: facbook Cristian Diaconescu

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud în

    Nu are treaba pesede cu NATO si felul in care suntem perceputi. Daca CIOLANUL si CIOLACUL raman intacti se joaca Autonomia pe mai departe la masa verde , mai exact dupa tufis pe furis !

Lasă un comentariu