Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis :”În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”. Proiectul a trecut tacit de Camera Deputaților, fără intervenția conducerii acesteia (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Iohannis a avut o ieșire fără precedent astăzi într-o declarație de presă, după ce legea autonomiei ținutului secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaților : ”În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor . E incredibil ce se întâmplă în Parlament . Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista” a fost declarația președintelui

Președintele a acuzat fățiș PSD-ul și pe liderul său, Marcel Ciolacu care este șeful Camerei Deputaților că nu e străin de adoptarea proiectului: ” E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD, marele PSD, se luptă în birourile obscure ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor” . Președintele a avut inclusiv o adresare directă către liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu:

”Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, aceasta înseamnă majoritatea toxică pesedistă. Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista” a mai spus președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă fulger ținută marți, la ora 12,15..

 

De cealaltă parte președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat după intervenția președintelui că PSD nu va vota niciodată un asemenea proiect

Proiectul: 8 comitate , presedinte ales pe 4 ani

Proiectul câtorva parlamentari UDMR referitor la Autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților, după ce s-a depășit termenul de dezbatere, prinzând pe picior greșit conducerea camerei inferioare a Parlamentului. Proiectul va ajunge însă în Senat pentru dezbatere, care este camera decizională în acest caz. Potrivit proiectului adoptat tacit Ținutul Secuiesc ar acoperi județele Covasna și Harghita și o bucată din județul Mureș, fiind organizat administrativ  în 8 comitate  dar și un președinte ales pe 4 ani.

 

 

 

Share.

About Author

4 comentarii

 1. „Nu v-ajute Dumnezeu sfântul!”
  (Liviu Rebreanu- Proștii)

  Nu-i prima dată când se confirmă faptul că PSD este un partid nereformat, nedemocratic si antiromânesc. Cârdăsia între PSD si UDMR nu este nouă în perioada post-decembristă. Cea mai recentă a fost întelegerea dintre Ciolacu și Kelemen Hunor la moţiunea de cenzură de la inceputul anului depusă de PSD cu sprijinul UDMR prin care cerea demiterea executivului care si-a angajat răspunderea pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, motiune care a trecut cu sprijinul unor „cozi de topor”. Această mizerie prin care PSD, a ajutat UDMR, să treacă tacit o lege care acordă autonomie Ținutului Secuiesc, întrece orice măsură. Până si Viorica Dăncilă, l-a acuzat pe Marcel Ciolacu, de „inconstienta politica” dupa ce Camera Deputatilor a adoptat tacit legea privind autonomia Tinutului Secuiesc.

  • Afirmatia președintelui Klaus Iohannis că “PSD luptă să dea Ardealul ungurilor” este sustinută de încă o lege-bombă care a fost adoptată tacit, înafara de cea care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc . Este vorba de Proiectul, asumat de toţi parlamentarii UDMR, care vizează modificarea Codului Administrativ, înregistrat la Senat în toamna anului trecut care prevede la articolul 94, că autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective. Asta , înseamnă de fapt, impunerea limbii maghiare în localităţile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiară. Comisia Juridică, condusă de Şerban Nicolae, a dat aviz pozitiv în plină pandemie, astfel că la începutul lunii aprilie, Senatul României acolo unde PSD are singur majoritate, a adoptat tacit acest controversat proiect de lege iniţiat de UDMR.

 2. .................................................... în

  …………………………………………..
  Care neam necurat, care zodie
  Te-au fătat, blestemată jigodie?
  Ciumă roșie ești sau pecingine?
  Băga-te-am la mă-ta-n origine!
  Te-ai lățit peste țară, plasmodie,
  Pese-Dragnea — ciolacă j…
  Un județ, un partid plus o nație,
  Am ajuns negrii tăi pe plantație.
  ……………………………………………
  Ciumă roșie ești sau pecingine?
  Băga-te-am la mă-ta-n origine!

 3. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunțat miercuri că președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 5000 de lei pentru declarațiile despre maghiari.
  Tot miercuri au mai fost aplicate sancțiuni și avertismente contravenționale în 18 cauze sesizate instituției. Nu toate au fost soluționate cu sancțiuni. Între cei sancționați cu amendă contravențională pe lângă președintele Klaus Iohannis, se mai află si fostul președinte Traian Băsescu pentru o serie de afirmații despre romi….

Lasă un comentariu