Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Brigada 81 Mecanizată are de astăzi un nou comandant. Este vorba de colonelul Traian Scurt, un fost comandant al Șoimilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Schimbare de comandă făcută cu discreție în această dimineață la Brigada 81 Mecanizată Bistrița. Colonelul Ioan Marin Cristurean (foto 1) i-a predat comanda Brigăzii 81 colonelului Corneliu Traian Scurt (foto 2) fostul comandant al Șoimilor Carpaților din perioada 2009-2016, cu două misiuni la activ în Afganistan .

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 81 Mecanizată, capitanul Andreea Mureșan a confirmat telefonic, pentru Bistrița Express informația și a precizat că va reveni cu informații de presă pe marginea acestui eveniment. Ea a adăugat, tot la solicitarea reporterului Bistrița Express că a fost o predare de comandă fără ceremonial, în format restrâns, din cauza condițiilor speciale impuse de starea de urgență.

Potrivit surselor noastre fostul comandant, colonelul Ioan Marin Cristurean, care a condus 6 luni Brigada 81 Mecanizată, din septembrie 2019, dar a fost  în conducere ca locțiitor al comandantului brigăzii de la Bistrița încă din 2015,  ar fi fost avansat. Comunicatul de presă transmis după ora 14,00 informează doar că i s-ar fi oferit o plachetă și un steag de identificarea din partea militarilor brigăzii. La predarea comenzii și drapelului Brigăzii 81 Mecanizată a asistat comandantul Diviziei 4 Infanterie GEMINA , generalul maior Dorin Blaiu, fost comandant al Brigăzii de la Bistrița.

Noul comandant este doctor în științe militare, are în spate o carieră de 29 de ani. Din octombrie 2017 și până la numirea la Brigada 81 a îndeplinit funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 282 Blindate ”Unirea Principatelor”.

 

Foto: colonelul Ioan Cristurean în 2015  la preluarea mandatului de locțiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată

Suursa foto BistritaNasaud Transilvania Tv

Share.

About Author

Lasă un comentariu