Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contravenienții prinși pe șosele în BN plătesc dublu: amenda pentru nereguli plus cea pentru încălcarea ordonanțelor militare. Ce s-a întâmplat în minivacanță

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Restricțiile de circulație în vigoare, filtrele de poliție anunțate și amenzile consistente prevăzute de ordonanțele militare nu i-au oprit pe unii șoferi să-și încerce norocul pe șoselele din județ în mini vacanța de 1 mai chiar băuți sau cu permisul suspendat. 

Sâmbătă spre duminică noaptea pe la  ora 01.40,  polițiștii l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Chiraleș-Herina pe DJ 151. Omul care  nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, și-a imaginat că la aproape două ore după miezul nopții nu mai sunt filtre pe șosele și poate circula. Aventura l-a costat extrem de scump: amenda pentru încălcarea ordonanțele militare plus dosar penal și altă amendă pentru conducere fără permis.

Și tot duminică, 3 mai, însă în timpul zilei, polițiștii din Bistrița l-au oprit în trafic, pe o stradă din municipiu pe șoferul unei mașini înmatriculate în Mureș. Șoferul mașinii, un tânăr de 24 de ani avea permisul de conducere suspendat. Amenda a servit-o la dublu: una pentru conducere cu permisul suspendat, o alta, consistentă, pentru că nu a putut justifica deplasarea în timpul stării de urgență.

Băut la volan, dar cu adeverința la purtător

Un bistrițean de 34 de ani  ieșit sâmbătă seara cu mașina în oraș a fost oprit de polițiști în trafic. Omul avea  documentele  pentru justificarea deplasării,  însă n-a trecut de testul pentru consumul de alcool făcut după ce polițiștilor nu li s-a părut în regula starea șoferului. La etilotest a  reiesit o concentratie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că l-au condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. ”Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.” anunță IPJ.

Categoria: inconstient la volan cu mult ghinion

Un bărbat de 53 de ani din Zoreni, băut la volan și fără dovada a justificarii deplasarii a avut de-a dreptul ghinion sâmbătă, după ce mașina sa a fost lovită de o alta, iar în urma accidentului mașinile implicate au suferit pagube materiale. Deși omul nu era vinovat de accident s-a trezit testat cu etilotestul și cu ocazia testării a rezultat valoarea de 1,06  mg/l  alcool pur în aerul expirat, s-a recoltat probe biologice. Omul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și suplimentar și cu amenda pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu