Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Doi asistenți ai serviciului de Ambulanță BN sunt pozitivi după prima tură de teste. Soțul asistentei șefe, primul caz pozitiv din Ambulanță, a murit în această dimineață

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce la sfârșitul săptămânii trecute asistenta șefă a Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud (SAJ) a fost confirmată pozitiv la infectarea cu Covid 19, autoritățile de sănătate publică au demarat testarea de urgență a personalului Stației Bistrița.

Potrivit unei informări transmise de Instituția Prefectului în seara zilei de 3 mai au fost recoltate într-o primă etapă probe de la 33 de angajați din două ture operative și o parte din personalul non-operativ, iar în 4 mai au mai fost recoltate probe de la 34 de persoane, care vor intra în lucru în 5 mai. Dintre acestea, potrivit surselor Bistrita Express două, aparținând unor asistenți medicali au ieșit pozitive la testările făcute de laboratorul DSP.  Restul testelor, au indicat că primii 33 testați între care managerul general al SAJ, dr Annabela Muszi și directorul medical,  doctorul Călin Ganea, nu sunt pozitivi la testul Covid 19.

Soțul asistentei șefe de la Ambulanță, cazul cu nr 17 de deces din județ

În schimb soțul asistentei șefe, un bărbat de 53 de ani  de la care s-ar fi îmbolnăvit și aceasta, grav bolnav de câteva zile în terapie intensivă, ar fi murit în această dimineață. Informația a fost confirmată de managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany. Soțul asistentei a  ajuns în formă gravă în Spitalul Județean în urmă cu câteva zile și a fost internat direct în Terapie Intensivă. De ieri a fost intubat însă organismul acestuia nu a rezistat infecției cu noul coronavirus iar bărbatul a murit în această dimineață la ora 6,00.

Autoritățile au o variantă de back-up în situația indisponibilizării unui număr mai mare de personal operativ SAJ, după testele de mâine  și vor să completeze cu echipaje SMURD lipsa personalului de la Ambulanță, în condițiile în care oricum pe perioada stării de urgență SAJ-ul a este în subordinea directă a ISU. Varianta a fost anunțată de prefectul Stelian Dolha într-un interviu pentru  ProBnTV.

Share.

About Author

Lasă un comentariu