Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Cum a funcționat în 5 pași manipularea de catalog a săptămânii: ”Prefectul rău- președintele de județ bun„ în regia PSD&comp și fiii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PASUL 1 Se ia un cuvânt, se repeta apăsat: PLAS-MA-FE-RE-ZA, se iau altele care-ți bagă în vibrații urechile, cum ar fi: PLASMA CON-VA-LES-CEN-TA, rostite apăsat și cu aplomb, se ia apoi o imagine cu aparatul minune prezentat de PREȘEDINTELE județean implicat, omniprezent și omniscient (adică a toate cunoscător) lângă o ființă delicată și slab-cuvântătoare, care se poartă de parca ar fi în vizită acolo, nu în instituția în care-i șefă și celălalt, musafirul nepoftit.

Peste imaginea de responsabilitate sacră, angajare neprecupețită, colegi PSD implicați ( imaculatul Arsene de la Neamț e legătura cu firma donatoare), aia care oricum a dat aparate în toata țara,  EL, președintele de județ, în numele pacienților pentru binele cărora se luptă PÂNĂ LA LACRIMI în fața presei, pe care tot el a chemat-o, cu Guvernul iresponsabil, cu Iohannis ignorantul, care nu stie că estu nu-i ca vestul, etc. Și unde o face? Pai in casa Ministerului Sănătății, la o ușă de zona de transfuzii și de frigiderele cu sânge și plasmă.

Poate președintele județean, așa de obișnuit cu guvernarea roșie, cu miniștri și prim-miniștrii tutuiți, aduși în pelerinaj în BN, în feuda lui întinsă peste toți și toate,  a uitat că nu mai e  la toate butoanele, și ca de obicei n-a îndrăznit nimeni să-i amintească.

PASUL 2  : Se ia una bucată directoare de la transfuzii și se întreabă : ”ce făcuși doamnă, la dumneata se donează politică cu lingurița si injurături la Guvern tocmai in pandemie, nu sânge? ” Dar exact, e pandemie, avem nevoie de chimista-profesionista si apoi a dus-o pe mititica baronul de nas și s-a speriat sărăcuța. Si, haide doamnă odată si pe la noi cu documentele alea, măcar pe la CJSU  să ne arăți totuși cum stai cu avizele alea, să vedem ce-i de făcut mai departe.

Managera realizează că a făcut-o de oaie, că poate o dă jos din scaun ministerul când află tărășenia, și-și pune preventiv pancarta pe site-ul instituției care se ocupa cu sângele  ” noi suntem APOLITICI” și probabil se plânge la telefon, că n-a putut altfel, că ”e persecutată” de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

PASUL 3 Se ia una bucată june aghiotant de baron în extra-program, se confecționează o mimică îngrijorat-transpirată, se așteaptă miezul nopții, pentru maxim de efect, că noi lucrăm până târziu în noapte la etajul 2 de la Palat si se sloboade Live-ul dramatic peste poporul facebook-ist. Și ca la un semn, rețeaua adormită cu zeci de soldati disciplinați, cu funcții gras plătite de stat,  distribuie toți ca unul filmul de noapte. Directoarea cu politica ”în sange” devine în narațiunea asta o biată profesionistă  prigonită de prefectul balaur, ( apropo i-ati gasit careva CV-ul profesionistei ca in afara unor slujbe extrajob în paralel pe la spitale  private, nu prea a auzit nimeni de ea)  amenintată cu demiterea, bla-bla.

Junele plătit de 8 ani bine de tot din banii publici, responsabil cu propaganda și comunicarea la județ, ”comunică” o narațiune de film trecut de miezul nopții cu sânge pe mâini,  responsabilitate pentru sănătatea oamenilor, scâncete si somații miorlaite la adresa prefectului, ăla de la etajul 1 care-i sta PRESEDINTELUI (ridicati-va in picioare, va rog) precum osul în gât.

Apoi că l-a pus șeful care n-a vrut sa-si murdareasca mânuțele, că a facut junele exces de zel ca sa arate ca încă mai e util (concurența-i mare acolo, omonimă si de genul feminin), că-s amândoua, chiar nu mai contează.

PASUL 4: Smiorcăiala de noapte prinde, și a doua zi tot mocneste: directoare hartuita, directoare din sănătate amenintata cu demiterea pentru ca a facut fapte bune, victima intre palate, etc Nu iese fum unde n-a fost foc. Si țac-pac presa întreaba: ”e adevarat că…??”” confirmati episodul?”” acuzatii grave a sefului de cabinet a presedintelui, cum raspundeti?”

Si prefectul răspunde. În pasul 4 si doar pentru ca presa o cere. îi răspunde PRESEDINTELUI de judet si de PSD. Că a facut-o de oaie in institutia statului, care n-are  nicio treaba cu politica, ca n-avea ce cauta acolo și că treaba era intre Spital ( nu minciuna cu Consiliul Judetean) si Centrul de Transfuzii. Și să-și tina aghiotantii, plătiti din bani publici, în frâu sa-si faca treaba pentru care sunt plătiți.

 PASUL 5 : PREFECTUL, Public Enemy

Misiune îndeplinită: Ati văzut, prefectul e de vină! El tulbura sănătatea nației, vrea sa dea afara directoare competente din sănătate, titluri fierbând de mânie, el zice că trebuie de avize, dar de fapt  nu vrea sa injectam plasma însanatoșitilor de astazi chiar direct in venele bolnavilor, cum stim noi că au facut prin două centre universitare, lui ii trebuie  protocoale medicale,  el  vrea răul, lasa ca stim noi mai bine.   Din astea care merg la populația care nu sta toata ziua cu burta pe stiri. Iese esalonul 2 PSD la lupta: prefectul e rau, nu se intalneste cu primarii, nu ca aveau baietii comenzi politice să nu răspundă invitațiilor instituționale. Asta n-o mai zice nimeni. Si peste toate PRESEDINTELE județean (bai nu v-ati ridicat in picioare cand vorbim de el? ) candid Eu am vrut doar sa multumesc donatorilor aparatului”

A doua zi junele aghiotant o ia de la capăt, de la ora 23,00, ca sa nu zicem că tocmai la ora vampirilor, in video: va somăm de mâine să mergeti chiar dvs să băgați plasma in venele bolnavilor. Că de nu….

Schema asta de manipulare o sa o tot vedem replicată: un capăt de hârtie, o impresie, capătul unei impresii, orice va genera iar și iar furia proletară.

În spatele ei o luptă surdă a unui baron local de anvergura națională, extrem de puternic înșurubat la  butoanele puterii locale,  dar mai ales a unei  armate întregi de susținători de partid, nesătulă, care nu se pricepe sa facă mai nimic, dar care îi datorează slujbele prin CJ, ADI-uri, Aquabis-uri, instituții conexe, consilii de administrații, alte instituții publice, dar și  bunăstarea și privilegiile pe care le au de ani buni (din 2012 încoace). Și desigur, se spune că foarte mulți bani, nenumărați, disponibili în seifurile pentru propagandă. Ce iese de aici? cocktailul toxic pe care o să-l tot servim până la alegeri.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Ioan Somesan în

    Nu mai e nimic de comentat, doar realitatea crudă ați prezentat. Totul este politizat, manevrat, manipulat, pentru cei care “și-au pus mintea la păstrat”. Cei care gândesc și simt cum trăiesc, nu se mai lasă mințiți, prostiți, vor o altfel de viață, mult mai decentă, într-o Românie normală, nu până în măduva oaselor coruptă !

Lasă un comentariu