Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pe lista județeană a deceselor a apărut astăzi cazul 21: o femeie de 70 de ani cu diabet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cazul cu numărul 21 de pe harta județeană a deceselor are 70 de ani și cu excepția unei fișa clasice de boli asociate, pe fișa transmisă de autoritățile naționale de sănătate publică, nu sunt publicate detalii.

Femeia a decedat astăzi, 11 mai, însă e diagnosticată cu Covid 19 încă din 21 aprilie, deci a fost bolnavă mai bine de trei săptămân.i Comunicatul nu precizează dacă a murit în Spital, deși se poate presupune că odată diagnosticată, nu putea fi în altă parte.

Fișa de pacient indică la capitolul comorbidități: diabet zaharat de tip II, o boală care predispune la complicații la infectarea și cu coronavirus, dar și BPOC (brohopneumonie cronică distructivă) precum și hipertensiune arterială. Cazul cu numărul 21 din județ este trecut al 977-lea caz național de deces a unei persoane infectate cu Covid 19.

În județul Bistrița-Năsăud rata deceselor persoanelor infectate cu Covid 19 raportat la numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus rămâne mai ridicată decât în restul țării (21 de cazuri din 262 confirmate) adică 8%. față de 6% media națională.

Share.

About Author

Lasă un comentariu