Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O ursoaică ajunsă captivă într-un gard de sârmă din Șieu a fost eliberată printr-o intervenție a jandarmilor coordonata de DSV și APM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O ursoaică prinsă accidental într-un gard de sârmă care împrejmuia o pășune din Ardan (comuna Șieu)  fost eliberată luni seara după o intervenție a jandarmilor și tranchilizarea animalului.

Practic jandarmii au fost sesizați că ursoaica, ce avea și doi pui, e prinsă captivă în sârma gardului. Când au ajuns la fața locului jandarmii au realizat că nu pot elibera animalul, prins chiar la mijlocul corpului, fără tranchilizare și au cerut intervenția medicilor veterinari ai DSVSA.

https://www.facebook.com/106692251002210/videos/665609007550590/

După ce s-a reușit să tranchilizareaursoaicei, și eliberarea acesteia veterinarul trimis la fața locului s-a asigurat că aceasta n-a fost rănită , că e în regulă de punct de vedere a sănătății. Mai mult jandarmii, reprezentanții Fondului de vânătoare Șieu și cei Agenției de mediu care au intervenit au așteptat ca aceasta sa-si revină de sub efectul tranchilizantului  pentru a se asigura-precizează un comunicat de presă al IJJ – că aceasta nu se va îndrepta spre pășune, ci se va reîntoarce în habitatul ei.

Cei prezenți au avut parte  și de un moment emoționant, cel în care cei doi pui ai ursoaicei s-au reunit cu mama eliberată din strânsoarea lanțului de sârmă.

Filmul acțiunii  de eliberare a fost prezentat atât pe pagina de facebook a Inspectoratului Județean de Jandarmi cât și pe cel al Agenției de Protecția Mediului.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu