Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce măsuri a luat Guvernul astăzi pentru perioada stării de alertă: se prelungesc șomajul tehnic, zilele libere pentru părinți, consultații medicale fără card

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat la ora 17,00 câteva dintre măsurile luate de Guvern prin acte normative pentru perioada stării de alertă,în special în ceae ce privește prelungirea unor măsuri de sprijin. Aceste măsuri se vor aplica pentru o perioadă limitată și doar în unele domenii.

Pentru protecție socială, Raluca Turcan a anunțat  prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile care vor fi restricționate în continuare. ”Intenția e să acordăm acest sprijin și în paralel, de la 1 iunie, să venim cu alte măsuri, care ar putea include susținerea unei părți din salariu ” a adaugat Turcan

Astfel:  va fi prelungită măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți până la 12 iunie 2020. Companiile și instituțiile cu mai mult de 50 de angajați vor fi obligate să instituie programe individualizate pentru angajați pentru a evita aglomerările.

Se continuă acordarea unor drepturi de asistență socială, a anunțat vicepremierul 

În Sănătate: se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanele infectate sau carantinate. Apoi consultațiile medicale la medicii de familie și în ambulatoriu vor putea fi în continuare acordate la distanță și se va putea face decontarea lor fără cardul de sănătate.

Serviciile medicale acordate în unitățile de asistență medicale se vor deconta la nivelul activității realizate efectiv – vor putea fi suplimentate sumele decontate.

Serviciile medicale acordate în unitățile de asistență medicale se vor deconta la nivelul activității realizate efectiv – cu posibilitatea  suplimentării sumele decontate.

Educație: se asigură transportul gratuit pentru elevi. ” Prin OUG am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractului. Sute de mii de copii văduviți până acum au primit o mână de ajutor. Licențele au fost prelungite, CJ-urile(consiliile județene) preiau aceste licențe cu operatorii de transport.” a anunțat Raluca Turcan.

Măsuri Fiscale: Asociațiile și fundațiile care achiziționează medicamente, echipamente de protecție să fie scutite de TVA dacă bunurile sunt utilizate în combaterea COVID sau donate unor entități care le folosesc în acest sens, a mai anunțat Raluca Turcan.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu