Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Câți medici și asistente din Bistrița-Năsăud vor beneficia de stimulentul pentru riscul de a fi tratat pacienți cu Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În jur de 600 de cadre medicale din Bistrița-Năsăud, medici și asistente vor beneficia de stimulentul de risc acordat de Ministerul Sănătății pentru cei care au luptat în prima linie a frontului cu noul coronavirus.

Listele pentru luna aprilie au fost definitivate abia vineri, iar astăzi Ministerul Sănătății a transmis că în toată țara sunt 44000 de angajați care vor primi cei 2500 de lei brut, lunar. Corespondența instituțiilor de sănătate publică cu Ministerul Sănătății a mers greu și pentru că s-au tot schimbat criteriile dar și pentru că fiind vorba de bani care vor fi recuperați de la Uniunea Europeană . Ultimul criteriu, obligativitatea contactului cu un bolnav confirmat cu Covid 19, a fost condiția care a dat cele mai mai mari bătăi de cap responsabililor instituțiilor.

Din Bistrița-Năsăud au trimis liste cu personalul medical din prima linie, care a intrat în contact cu cel puțin o persoană confirmată cu Covid 19: Spitalul Județean de Urgență, care este principalul Spital de Suport Covid 19, Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția de Sănătate Publică, ISU Bistrița-Năsăud/

De la Spitalul Județean de Urgență  au fost nominalizate 374 de persoane, medici și asistente potrivit managerului general  Gabriel Lazany. Acesta a explicat pentru Bistrița Express că au fost mai mulți medici și asistente care au tratat bolnavi suspecți de Covid 19, însă ulterior multe cazuri nu au fost confirmate, astfel că unii medici și asistente nu au putut fi trecute pe listă.

  • UPDATE: La fel s-a întâmplat și la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, unde este  vorba de 101 de angajați  din rândurile personalului operativ care urmează să beneficieze de stimulentul de risc aferent lunii aprilie. La solicitarea Bistrița Express, Serviciul de Ambulanță BN a comunicat că din cei 110 angajați care vor primi, potrivit ordonanței 43/2020 sporul de 2500 de lei brut, 8 sunt medici, 41 sunt asistenți medicali iar 52 sunt ambulanțieri.

ISU Bistrița -Năsăud are 40 de beneficiari, este vorba de echipajele care au transportat și au acordat asistență bolnavilor confirmați cu COVID 19. Și aici numărul celor implicați pe frontul COVID 19 a fost mult mai mare, însă conform reglementărilor transmise de la centru.  doar cei care au intrat in contact cu cazurile confirmate vor primi banii

La Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud sunt 5 persoane care vor beneficia de stimulentul de 2500 de lei pentru luna aprilie: trei de la Laboratorul RT PCR și 2 din echipa de prelevare a probelor,  ne-a declarat șefa DSP, Anca Andrițoiu. Pentru luna mai numărul beneficiarilor de la DSP va crește.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu