Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE Efectul Nădlac în BN : în două zile s-a dublat numărul persoanelor izolate. Ce spun autoritățile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu în Bistrița-Năsăud a crescut spectaculos în doar trei zile zile: de la 405 persoane în 17 mai s-a ajuns la 862 în 19 mai. Adică mai mult decât dublu iar în 20 mai numărul izolaților ajunsese la 1053 de persoane.

Iar tendința e de creștere, a confirmat pentru Bistrița Express prefectul Stelian Dolha: ” Toți cei care se reîntorc acum din străinătate intră automat în izolare la domiciliu, odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă. Îi izolăm pentru 14 zile împreună cu familiile lor, familii care intră și acestea automat în izolare. În ritmul acesta  putem ajunge și la 5000 de oameni în izolare în câteva zile ” spune, îngrijorat prefectul.

Mii de români s-au reîntors în țară odată cu ridicarea stării de urgență, în condițiile în care nu mai sunt obligați să intre automat în carantină, iar imaginile cu înghesuiala din Vama Nădlac, acolo unde oamenii, veniți fie cu mașinile proprii, fie cu autobuze care i-au lăsat înaintea graniței au așteptat extrem de multe ore, inițial în condiții de aglomerare au fost intens mediatizate.

Cei care refuză izolarea în familii vor merge în carantină instituționalizată, însă vor fi obligați să-și plătească masa și cazarea, precizează noile reglementări pentru starea de alertă.

Verificări de câteva ori pe zi 

Persoanele  aflate în izolare trebuie verificate de autoritățile locale chiar și de câteva ori pe zi, a anunțat aseară ministrul sănătății, Nelu Tătaru : ”Nu mai există acea carantină, este doar pentru cei care nu vor să stea cu familiile sau pentru cei care pleacă din autoizolare și atunci sunt în carantină instituționalizată, dar își plătesc carantina și hrana” a declarat la Digi 24 Ministrul Sănătății, care a precizat și că la nivel local, autoritățile din fiecare județ îi vor verifica de mai multe ori pe zi pe cei care intră în autoizolare. Tătaru a vorbit despre situația de la Nădlac care a creat inclusiv condiții de răspândire a virusului: ”O lipsă a unei distanțări, un grup destul de mare de oameni care se îngrămădeau la intrarea în țară, a creat și condițiile unei posibile transmiteri a virusului, a spus Nelu Tătaru despre imaginile cu aglomerația din weekend de la Vama Nădlac la Digi 24.

În Bistrița-Năsăud în ultimele zile s-au reîntors din străinătate și au fost izolate la domiciliu mai multe  persoane din Beclean, Telciu, Bistrița și Mărișelu, dar și in număr mai mic din Rodna, Sângeorz Bai sau Maieru

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu