Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum arată procedurile anti Covid 19 de la Leoni: un adevarat foileton desenat care transformă șefii de schimb în agenți epidemiologi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, Leoni a conceput un plan de proceduri interne de protecție pentru Covid 19 destinat celor două fabrici din Bistrița și celei din Luduș, aflată tot în subordinea sa, cu măsuri extrem de riguroase, și aplicate sub strictă supraveghere.

Ghidul de protecție Covid 19, cum îi spune manualului ilustrat de proceduri este elaborat în 13 mai , adică în aceeași perioadă cu confirmarea unui prim caz de îmbolnăvire în fabrică. Ghidul(foto)  este detaliat de la transportul angajaților până la fabrică în funcție de mijlocul de transport, intrarea în incintă, folosirea termometrelor, mănușilor și măstilor pe care le pune Leoni la dispoziție, a echipamentelor,  cantinei, grupurilor sanitare, dar are și proceduri detaliate pentru  depistarea suspecților de Covid 19, care -i transformă pe unii șefi de schimb în adevărați agenți epidemiologici. Ghidul are, desigur și standarde pentru reprimirea  bolnavilor vindecați în momentul în care trebuie să se întoarcă în fabrică. Bistrița Express a intrat în posesia Ghidului intern, versiunea a 3-a care a devenit anexa a regulamentului intern și care trebuie cunoscut în detaliu de fiecare angajat, mai ales că nerespectarea lui atrage sancțiuni disciplinare.

Transportul angajaților, în pași, în funcție de mijlocul de transport. La comun e tot aglomerat

Ghidul acordă o atenție specială modului în care ajung angajații la muncă, în condițiile în care transportul s-a dovedit și în cazul fabricii din Găești, zona sensibilă în care s-au infectat cei câțiva zeci de angajați.

Doar pentru transportul cu autobuzul, Leoni are 3 variante, dintre care una pentru Luduș. Fiecare descrie pașii pe care trebuie sa-i urmeze angajatul, de la așteptarea în stație cu respectarea distanței minime de 1,5 m, așezarea în autobuz în funcție de ordinea urcării, dezinfectare și primirea măștilor și mănușilor de la șofer, până la regulile de coborâre și finalul cu măsurarea temperaturii. Nici cei care ajung cu mașina personală în fabrică nu scapă însă de proceduri, pe care, desigur cei din conducere nu au cum să le urmărească. De altfel nici în cazul transportului cu autobuzul asigurat prin contract de companie, procedurile nu reușesc să-i scape în întregime de aglomerație, așa cum s-a plâns mai mulți angajați.

Pasul 2, intrarea în fabrică înseamnă respectare marcajelor de distanțare de la intrare, dezinfecția mâinilor, a dezinfectantului pentru încălțăminte, după care intrarea se face pe culoare de acces.

Ușile de acces sunt lăsate deschise pentru a nu exista contact cu mânerul, echipamentul nu se mai schimbă în vestiar care ramâne închis, iar masca de protectie ramâne pe față tot programul. La fel mănușile și vizierele de protecție nu pot fi date jos .Gestionarea pauzei de masă este și aceasta strict reglementată și există câteva variante pentru birouri față de cei care lucrează la banda. Cantina are reglementări stricte de la deplasare, păstrarea locurilor libere între cei care mănâncă, însă compania recomanda ca in aceasta perioada fiecare sa vină cu mâncarea de acasa. Un singur angajat dintr-o echipă/birou face cumpărăturile de la chioșc sau preia mâncarea comandată de la cantină și plătită online.

 

Ce se întâmplă cu cei care nu trec testul termometrului

Pe lângă reglementări minuțioase de folosire a zonei de lucru a muncitorilor, spațiilor din birouri, săli de conferințe și de ședințe, sunt capitole întregi de proceduri dedicate termometrizării, respectiv a ”evitarii suspecților”, respectiv un protocol pentru cazurile  pozitive de Covid 19.

Există proceduri stricte și pentru cei care nu trec de proba termometrului, (37,5) e temperatura acceptată față de 37,3 grade stabilite de reglementările guvernamentale, însă acestea sunt descrise pe larg in sectiunea 8. Cei care nu trec proba gradelor corporale, aplicată de câte un responsabil în fiecare compartiment, sunt trimiși la medicul companiei ” pentru investigații medicale specifice Covid 19”.

 

Cum e procedura cu suspecții COVID? Șeful ierarhic e obligat să suna angajatul care absentează de 7 zile, apoi să verifice contacții direcți din companie și sa-i trimită în izolare 14 zile.  Șefii de schimb sau tură ajung să devină adevărați agenți epidemiologi, pentru că trebuie să verifice contacții . Există și un protocol pentru cazurile  potențiale cu Covid 19(foto 2)

Share.

About Author

Lasă un comentariu