Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca: ”Am votat legea Apiculturii, o lege care vine în sprijinul apicultorilor și procesatorilor de miere”. Ce prevede legea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a anunțat pe pagina sa de facebook că Legea Apiculturii a trecut miercuri de Parlament și că a votat în favoarea acesteia.

Simionca a susținut și poziția PMP în plen față de aprobarea proiectului legislativ: ”Tot timpul am sprijinit producătorii locali și produsele românești. Astăzi am votat în Parlament legea apiculturii, o lege care protejează rasele locale și care vine în sprijinul apicultorilor români și a procesatorilor de miere și produse apicole.

În continuare o sa fiu alături de fermierii, de producătorii romani, îi voi susține prin munca mea în forul legislativ pentru a deveni competitivi pe piața națională și europeană! ” a transmis deputatul PMP.

Ce prevede noua lege a Apiculturii 

Potrivit prevederilor proiectului legislativ votat în Camera Deputaților, producatorii, procesatorii si comerciantii sunt obligati sa afiseze vizibil pe eticheta tara de origine pentru mierea de albine. Pentru amestecurile de miere provenite din comunitatea europeana si/sau tari terte, producatorii, procesatorii si comerciantii sunt obligați sa afiseze vizibil pe eticheta tara sau tarile de origine, dupa caz, prevede un amendament.

Potrivit unui alt amendament, apicultorii, individuali sau organizati in forme asociative, pot beneficia de sprijin financiar pentru infiintarea, dezvoltarea si modernizarea stupinelor prin accesarea masurilor prevazute in programele nationale sau europene destinate acestui sector. Formele asociative pot beneficia de sprijin financiar pentru organizarea de cursuri de formare profesionala, organizari de conferinte, schimburi de experiente si activitati didactice.

Share.

About Author

Lasă un comentariu