Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: La loc comanda testele colective pentru Covid 19 la LEONI. Conducerea s-a razgândit. 5 angajați au fost testați pozitiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cinci angajați de la Leoni au fost confirmați pozitivi la testele pentru Covid 19, unul în această dimineață, potrivit prefectului Stelian Dolha. Acesta a confirmat pentru Bistrita Express informația, după ce, pe surse, presa locală a vorbit de 4 cazuri de infectare cu coronavirus la cel mai mare angajator din județ.

Stirea inițială: Confruntată cu această situație compania germană a decis să înceapă testări colective la Leoni Bistrița pe banii companiei. Prima tură de 100 de angajați ar putea intra în testari chiar de astăzi, probele urmând să fie prelevate la Spitalul Județean de Urgență BN.

UPDATE: managementul Companiei a renunțat la testările colective, aceasta după ce convenise cu conducerea Spitalului Județean de Urgență ca o echipă de la SJU să preleveze probe pentru 100 de teste inițial. Managerul general al Spitalului, Gabriel Lazany a explicat pentru Bistrița Express că testarea nu va mai avea loc, după ce Leoni a revenit asupra deciziei la o zi după primele discuții: noi eram pregătiți să trimitem echipă, au contramandat” a mai spus Lazany.

Nu e clar dacă managementul Leoni s-a razgândit din rațiuni financiare, în condițiile ăn care un test molecular comandat costă 290 de lei. Pe de altă parte Leoni implementează unul dintre cele mai stricte regulamente de protecție anti Covid 19, care a devenit din 13 mai parte a regulamentului intern a companiei, iar nerespectarea este supusă sancțiunilor disciplinare.

UPDATE: După ce au anunțat conducerea Spitalului Județean BN de intenția lor, managementul de la Leoni s-a răzgândit. Managerul general al Spitalului, Gabriel Lazany a confirmat pentru Bistrița

Angajații au reguli stricte pentru transportul la muncă, care e considerat principala vulnerabilitate, sunt obligați să poarte mască, mănuși și unii chiar vizete, oferite de companie, li se ia temperatura la intrarea în incinta fabricii, iar șefii de tură monitorizează pe fiecare angajat din subordine și face chiar și mini-anchete epidemiologice. Bistrița Express a scris aici despre acest regulament strict:

Cum arată procedurile anti Covid 19 de la Leoni: un adevarat foileton desenat care transformă șefii de schimb în agenți epidemiologi

Share.

About Author

Lasă un comentariu