Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liderul USR Bistrița, Călin Stan critic la adresa consilierilor municipali: ”din 21 doar 3 au scris rapoarte de activitate”. Ce le mai reproșează

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La împlinirea a 4 ani de mandat extrem de puțini consilieri municipal  și-au depus raport de activitate, a constatat președintele USR Bistrița, Călin Stan. Liderul USR a trecut în revistă raportările postate pe site-ul Primăriei Bistrița, la secțiunea ”Consiliu Local” și a constatat că cele 3 rapoarte aparținând 2 dintre ele unor consilieri care au demisionat reprezintă mai degrabă excepția care confirmă regula.

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Bistrița. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”. Acesta a fost jurământul depus, conform LEGII, de fiecare dintre cei 21 de consilieri locali ai municipiului Bistrița, la momentul validării mandatelor, după alegerile din 2016. Ceea ce au uitat, însă, onor consilierii municipali este că, după alegeri și depunerea jurământului, au obligația, de asemenea LEGALĂ, de a prezenta – fiecare dintre ei, nu doar comisiile din care fac parte – câte un raport de activitate anual. Care – ca să vezi! – mai trebuie făcut și public” scrie Călin Stan într-un comunicat de presă .

Președintele USR Bistrița a constatat și că lipsa rapoartelor nu ține de partidul din care fac parte consilierii: ” rapoartele de activitate ale consilierilor, indiferent de apartenența politică, sunt… minunate, dar lipsesc cu desăvârșire! Doar trei dintre cei 21 de consilieri municipali au catadicsit, în toți acești patru ani, să își prezinte activitatea susținută „cu bună-credință, după puterile și priceperea lor, pentru binele locuitorilor”. Doi care au demisionat – în anii 2017, respectiv 2018 – și un al treilea care și-a depus raportul de activitate acum doi ani”.

El remarcă și că nu e singura obligativitate nerespectată de aleșii bistrițenilor, care nu s-au obosit nici cu audiențele: ”De asemenea obligație LEGALĂ este și organizarea periodică de către consilierii locali, în îndeplinirea mandatului, a întâlnirilor cu cetățenii, precum și acordarea de audiențe. Așadar, consens politic în Consiliul local Bistrița, privind „transparența” și, nu în ultimul rând, „respectul” față de cetățeni din partea aleșilor locali!”. Președintele USR spune că legea ar trebui să fie mai aspra cu aleșii localu și să-i pedepsească în aceeși măsură pe cei care nu-si îneplinesc obligatiile legale la fel cu cei care refuză să depună jurământul de credință:

”La fel cum legea prevede în cazul consilierilor locali care refuză să depună jurământul că sunt considerați demisionați de drept, ca o completare a reglementărilor legale privind funcționarea administrației publice, considerăm că se impune ca aceștia să își piardă de asemenea mandatul de ales local dacă refuză sau omit să își prezinte și să facă publice rapoartele anuale de activitate” scrie Călin Stan, candidatul USR la Primăria Bistrița

 

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea în

    Il indemn pe tanarul politician sa vizioneze filmuletele sa citeasca stirile despre felul in care unii cetateni au fost ascultati de halesii locali. In data de 14 febr 2018 la sedinta de buget al Cons. Local apare in toata presa evacuarea cu Politia Locala a unui cetatean care a depasit trei minute la microfon interventia. E bine de revazut asemenea scene si sa vedem pe viitor daca ele vor mai avea loc sau ba .

Lasă un comentariu