Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR-iști îi caută la salarii pe șefii Primăriei Bistrița. Călin Stan: ”ce-au făcut să-și merite salariile încasate?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR Bistrița, Călin Stan face un inventar într-o postare pe facebook a banilor cu care pleacă acasă lună de lună cei patru conducători ai municipalității, adică primarul Ovidiu Crețu, cei doi vice, Cristian Niculae și Gelu Muthi precum și administratorul public, George Avram și pune aceste sume în balanță cu prestațiile fiecăruia.

Lui George Avram, președintele USR ii acordă o atenție specială și trece în revistă problemele cu ANI și cu legea, care nu l-au împiedicat să primească sinecuri pentru loialitate : ”Că multe dintre cazurile de incompatibilități constatate de-a lungul anilor în rândul aleșilor locali ori ai funcționarilor publici au în fond explicații banale, cum ar fi cea a lăcomiei persoanelor în cauză, ar putea fi deja considerată aproape o axiomă. Cum am putea altfel explica cazuri precum cel al administratorului public al municipiului reședință de județ, George Avram, soldat credincios al partidului care „l-a făcut om”, PSD?

Declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) încă din 2014 – datorită unui cumul de funcții ilegal, în care partidul l-a propulsat -, pierzător în 2018 la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul de contestație a deciziei, apărat până la limita penibilului de către conducerea Primăriei Bistrița, acuzat de falsificare de documente în dosarul „Certificate de revoluționar false” în 2017, suspendat din funcția de administrator public și apoi revenit „la job”, cam aceasta este traiectoria „remarcabilă” a ultimilor ani din cariera distinsului domn George Avram.”

Ceea ce opinia publică poate știe, poate nu, este că toate aceste fapte de vitejie i-au fost și îi sunt răsplătite cu venituri și beneficii materiale deloc subțirele de către respectabila instituție a primăriei, din care cu maxim devotament face parte. Și care a devenit de prea mulți ani instituția prin care partidul/partidele își răsplătesc cadrele, indiferent de gradul lor de competență, moralitate sau integritate.” își încheie liderul USR caracterizarea lui George Avram pentru a puncta: ”Peste 14.000 de lei (adică 140 de milioane de lei vechi) se duc lunar în buzunarele administratorului public George Avram, pe stat de plată, pentru „merite deosebite”. Dar cum faptele de vitejie nu se fac niciodată de unul singur, venituri pe măsură trebuie să încaseze – nu-i așa? – și edilii bistrițeni, din funcții eligibile.”

USR i-a calculat si salariul primarului

La salariul primarului userișii au mai adaugat și alte cifre: Cu 23.480 de lei lunar „leafă” (adică peste 230 de milioane de lei vechi), primarul Ovidiu Teodor Crețu se poate măsura fără complexe cu oricare dintre baronii locali beneficiari ai unor venituri nesimțite. Fără să mai pună la socoteală pensia specială din activitatea de fost parlamentar, precum și cea suplimentară a unui fost viitor primar. Un amănunt mai puțin băgat în seamă este că aproape 5.000 de lei lunar îi vin numai așa, „din pix”, pentru că a semnat în calitate de primar proiecte de investiții municipale din bani europeni.

Și viceprimarii cu bonificația lor

Călin Stan scrie că și viceprimarii Bistriței au parte de bonificațiile lor europene, care se adaugă la salariul, deloc mic: ”La numai 2.600 de lei diferență, cu 20.800 de lei venit lunar (adică 208 milioane de lei vechi), nu pot să spună că se fac „de rușine” nici viceprimarii noștri. Bonificația din gestionarea proiectelor este și ea frumușică, adică undeva la peste 4.000 de lei.

Ce au făcut acești edili, în toți acești ani, ca să își merite lefurile încasate din banii bistrițenilor? Cu siguranță au cheltuit cu nemiluita bani publici, pe proiecte mai mult sau mai puțin utile. Și, în plus, au știut să „își țină spatele”. Cum este și cazul „eternului” administrator public George Avram, după principiul „toți pentru unul și unul pentru toți”. Pentru că din patru în patru ani sunt alegeri și – nu-i așa? – orice vot „adus” la partid contează. Iar cine aduce voturi și bani e răsplătit la rândul lui. Cu funcții și… bani.” mai scrie președintele USR Bistrița, Călin Stan pe pagina sa de facebook:

 

Share.

About Author

2 comentarii

 1. Arteziene, pârtii și struți în

  Târgul Bistriței/Cântec medieval

  Veniți, prieteni, la Bistrița-n târg,
  – Arteziene, pârtii și struți –
  Pe străzi cu mere ajunse în pârg
  Să golim vinuri de Jelna din buți.

  Cămăși din cânepă zac în lăițări,
  – Arteziene, pârtii și struți –
  Aceasta-i prieteni din patru zări,
  Comoara bunicilor dați dispăruți.

  Muntele Heniu surâde spre târg,
  – Arteziene, pârtii și struți –
  Petreceți, prieteni și mai cu sârg
  Perioada burgmaiștrilor absoluți.

  Se nasc din seceră și din ciocan,
  – Arteziene, pârtii și struți –
  Zimbrul răpus – Ultimul Mohican,
  Sus, pe Bârgaie – lânoșii mamuți.

  Veniți, prieteni, la Bistrița-n târg,
  – Arteziene, pârtii și struți –
  Pe străzi cu mere ajunse în pârg
  Să golim vinuri de Jelna din buți.

  https://youtu.be/uWC6LzFKCXs

 2. Arteziene, pârtii și struți - Minirecital în

  Nu-mi pot imagina încheierea mandatului actualului primar fără ca Ada Milea, Florin Săsărman, Ioan Bâcă ori corul elevilor de la Liceul de Muzică și chiar vocea baritonală a d-lui Marius Bălan, de ce nu? – lista rămâne deschisă -, să nu-i cânte o serenadă. Una este chiar aici: https://youtu.be/uWC6LzFKCXs

Lasă un comentariu