Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: ”1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți, președinta Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților a transmis de 1 iunie un mesaj în care vorbește despre istoria zilei în care sărbătorim copilul, despre nevoia de a petrece timp de calitate cu copii: ”1 IUNIE –  Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.  1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor, o zi a familiei și bucuriei de a fi împreuna, a timpului de calitate petrecut împreună.
 E trist însa atunci când unul din doi copii din România nu este pe deplin fericit, unul din trei copii nu merge cu drag la școală, sau acum în vremea pandemiei nu are acces la tehnologie, la un dispozitiv digital care sa-l propulseze în clase virtuale pline de provocările cunoașterii” a spus deputatul USR.

Statistici triste în BN

Cristina Iurișniți  a vorbit și despre situația copiilor din familii dezavantajate ”Peste 900.000 de elevi, conform unui studiu sociologic efectuat de IRES, respectiv 250.000 de elevi, conform datelor comunicate de Ministerul Educației, nu au acces la Internet sau dispozitive electronice în comunitățile sărace. În Bistrița Năsăud sunt, conform estimărilor făcute de către Inspectoratul Școlar Județean, circa 3.100 de copii fără acces la tehnologie și  învățare!
E trist ca în fiecare an în jur de 100 de copii abandonează școala în Bistrița Năsăud! 100 de copii fără  copilărie lăsați în urmă!” a mai scris președinta comisiei pentru egalitate de șanse, care a transmis și un mesaj : ” La Multi Ani , dragi copii! Sa aveți parte de o zi minunata ca un curcubeu.  #Totulvafibine!

Share.

About Author

Lasă un comentariu