Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bacalaureatul va mai avea o sesiune intermediară. E pentru cei cu febră sau probleme de sănătate la prima sesiune

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O sesiune a Bacalaureatului  pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează pe 22 iunie, la prima sesiune va fi organizatăîn primele zile din iulie.

Sesiunea, în oglindă cu cea de la Evaluarea Națională a fost cerută cu insistență de reprezentanții elevilor și părinților pentru situația în care la prima sesiune elevii nu ar fi primiți din cauza temperaturii mai mari decât cea permisă la intrarea în săli, izolare sau alte probleme de sănătate. Primul a anunțat vestea  Ministrul Sănățății, Nelu Tătaru,” la Europa FM. El a spus că în acest fel, absolvenții care ratează sesiunea din iunie s-ar putea înscrie, tot în această vară, la facultate în situația în care promovează Bacalaureatul. ”Am avut o discuție cu dna ministru ,al Educației  și mi-am dat acordul. Pentru copiii care au temperatura nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul”, a anunțat și premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Orban a mai spus că i se pare normal ca şi elevii de clasa a XII-a să poată avea o sesiune specială, ca în cazul Evaluării Naţionale. „În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a XII-a să poată”, a adăugat premierul.

În cazul Bacalaureatului, a doua sesiune este programată în august.

 

Sursa foto: Graiul Aradului.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu