Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mesaj special în pandemie adresat învățătorilor: ”Îi sărbătorim departe de clasă, la o catedră virtuală. Cu încrederea că 15 septembrie îi va găsi mai ăuternici și mai încrezători”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha le-a transmis învățătorilor un mesaj special astăzi, dedicat zilei acestora, aniversată an de an în 5 iunie, în memoria marelui pedagog Gheorghe Lazăr.

Prefectul vorbește figura iconică a învățătorului pentru orice copil și adult : ”  În umbra fiecărui adult, în sertarul cu amintiri iconice se află și chipul învățătoarei sau al învățătorului. E o imagine pe care o ducem cu noi toată viața, uneori clară, alteori estompată de timp, dar cu siguranță o imagine plină de căldură. Învățătorilor noștri le datorăm, cel mai adesea, temelia învățării cu care am pornit în viață.  Pentru că dascălii noștri au pus, odată cu învățătura, câte o părticică din ei în fiecare dintre noi”.

Stelian Dolha a reamintit în mesajul său contextul cu totul special al acestei aniversări, cu învățătorii care predau de la o catedră virtuală și le-a transmis convingerea că începutul anului școlar îi va găsi atât pe ei cât și pe elevii lor mai puternici și mai încrezători: ”An de an, în 5 iunie, în memoria inegalabilului  Gheorghe Lazăr, fondator de școală românească, îi sărbătorim pe învățătorii noștri. Cu dragoste și respect. Cu o umbră de nostalgie anul acesta pentru că îi sărbătorim departe de clasă, la o catedră virtuală. Dar cu speranță. Și cu încrederea că 15 septembrie îi va găsi lângă elevii lor, mai puternici și unii și alții, mai încrezători și mai dornici sa experimenteze și alte laturi ale învățării.

La mulți ani dragii noștri învățători! Totul va fi bine!” a fost mesajul prefectului Dolha dedicat zilei învățătorilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu