Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Călin Stan: ”În Bistrița de investițiile pentru locurile de joacă s-au bucurat mai mult firmele executante decât copiii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR Bistrița, Călin Stan a  monitorizat situația modernizării locurilor de joacă din municipiu și prima constatare a fost timpul exagerat de lung pentru lucrări la două treimi dintre acestea: ”Șase ani i-au trebuit Primăriei Bistrița să modernizeze – spune primarul – 58 de locuri de joacă pentru copii, dintr-un total de 73 câte are municipiul reședință de județ.”. 

Iar lucrările pentru cele 58 par să fi fost făcute mai degrabă pentru a da de lucru anumitor firme, decât pentru a ridica gradul de siguranță, iar sumele alocate vorbescde la sine: ”În „buna tradiție” a administrației locale din ultimii ani, lucrările au fost făcute mai degrabă pentru a da de lucru unor firme, decât pentru a se ridica la un nivel corespunzător pentru copiii bistrițenilor, inclusiv din punctul de vedere al gradului de securitate al acestora pentru cei mici de vârste sub 4 ani. La o sumă medie de 47.225,90 lei (patru sute șaptezeci de milioane de lei vechi) cheltuită per obiectiv „modernizat”, s-ar putea ca primarul Teodor Ovidiu Crețu să fii încurcat de fapt beneficiarii. În loc de copiii locuitorilor Bistriței, s-au bucurat de pe urma acestor investiții mai mult firmele de casă agreate a executa lucrări din banii publici ai municipiului.”.

După ce a trecut în revistă modernizările locurilor de joacă, Călin Stan a ajuns la concluzia că raportul preț-calitate -durată este disproporționat: Raportând calitatea lucrărilor efectuate și nivelul dotărilor acestor locuri de joacă renovate de administrația Crețu la suma cheltuită în cei șase ani – adică 2.739.102,38 lei (aproximativ 567.000 de euro) – ne întrebăm dacă, totuși, de acești bani nu s-ar fi putut face mai mult.

Făcând un calcul rapid, vedem că aproape un sfert din totalul locurilor de joacă din Bistrița au rămas practic la starea de dinainte de ziua în care edilii municipali s-au hotărât să cheltuie niște bani cu așa-zisa modernizare. În ritmul și la nivelul de cheltuieli de până acum, administrației actuale i-ar mai trebui încă doi ani ca să renoveze (vorba vine!) și ce a mai rămas. Și probabil încă vreo câteva sute de mii de euro cheltuiți cu nonșalanță pe mai nimic.” mai spune Călin Stan, candidatul USR la Primăria Bistrița.

Share.

About Author

Lasă un comentariu