Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei urmăriți internațional, toți trei din Reteag, reținuți de polițiști

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția Română și-a făcut în 11 iunie norma  de arestări la capitolul urmăriți internațional dintr- singură comună din Bistrița-Năsăud, cu 3 indivizi reținuți în aceeași zi. Toți trei proveneau din aceeași comună, Reteag, aveau mandate europene de arestare pe numele lor, toate cerute de instanțe spaniole și italiene pentru infracțiuni diferite.

Unul dintre infractori, un tânăr de 26 de ani fusese condamnat în Spania pentru viol și are de ispășit 12 ani de închisoare. Polițiștii de la investigații Criminale și cei de la secția Petru Rareș i-au dat de urmă în Beclean, unde l-au și reținut pentru a-l trimite direct în fața procurorilor Parchetului Curții de apel Cluj, care i-au și dat ordonanță de reținere și cer mandat de la judecători.

Procurorii clujeni au stabilit aceeași măsură pentru alți doi indivizi tot din Reteag, unul de 48 de ani  și altul de 52 pe numele cărora existau de asemenea mandate europene de aducere pentru condamnări în Italia.

Condamnați pentru molestarea membrilor de familie

Pe numele celor doi, autoritățile judiciare din Italia au emis mandate europene de arestare. Bărbatul de 48 de ani are de executat unui rest de pedeapsă de 4 ani, 11 luni și 29 zile închisoare dintr-o pedeapsă totală de 6 ani, aplicată pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate membrilor de familie, violență sexuală, hărțuire, furt și amenințare, pe teritoriul Italiei. Pe numele bărbatului de 52 de ani, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 6 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere sau menținere în stare de sclavie și rele tratamente aplicate membrilor de familie, pe teritoriul Italiei” transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva celor trei ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând să fie prezentați Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Sursa foto: Realitatea de Giurgiu

Share.

About Author

Lasă un comentariu