Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum va arăta evaluarea națională în pandemie: temperatura luată de 3 ori succesiv pentru cei cu peste 37,3, mască în timpul examenului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Temperatura elevilor va fi luată mâine la intrarea în sălile de examen pentru  evaluarea națională chiar și de trei ori succesiv pentru cei care au valoarea măsurată mai mare de 37, 3 grade, a anunțat astăzi  Ministrul Educației Naționale. Monica Anisie.

Recomandarea transmisă este ca cei care fac triajul epidemiologic să repete succesiv de trei ori procedeul de luare a temperaturii la un interval  de 2 – 5 minute și neapărat la umbră,  a transmis Monica Anisie, într-o conferință de presă. De asemenea accesul în săli se poate face până la 8,30 a mai spus ministrul, iar școlile nu pot chema copiii mai repede de ora 7,00, a fost declarația secretarului de stat Luminița Barcani.

Elevii care au peste temperatura de 37,3 grade și după trei măsurări nu vor putea susține examenul, însă pentru ei și pentru toți cei care au probleme de sănătate este organizată o sesiune intermediară în 29 iunie până la repartizarea națională în licee din 10 iulie.

În schimb în cazul în care se observă că un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit, în condițiile în care există „suficienți evaluatori”.

În Bistrița Năsăud s-au înscris la Evaluarea Națională 2781 de absolvenți de clasa a 8-a Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie va avea loc proba la Matematică, iar joi, 18 iunie se desfășoară proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în 22 iunie până la ora 12:00, în centrele naționale. Contestațiile se pot depune în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 14:00-20:00. Rezultatele finale se vor comunica în 27 iunie.

Pe durata examenului în toate spațiile școlare se vor respecta reguli stricte de igienă și distanțare socială, iar concurenții vor trebui să poarte măști pe toată perioada desfășurării probelor

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu