Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: ” prejudecăți de Ev Mediu într-o țară care nu învață nimic din dramele copiilor ei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți, președintele Comisiei pentru Egalitate de șanse din Camera Deputaților deplânge faptul că România anului 2020 a rămas un stat  incapabil  să ofere protecție victimelor, în special adolescentelor.

Deputatul arată cu degetul către recursul compensatoriu, procedura care ar fi eliberat circa 20 de mii de infractori: ” Trăim în țara unde criminalii circulă liberi pe stradă, unde femeile și fetele minore sunt privite ca niște obiecte sexuale! În cazurile de viol din România minorele sunt întotdeauna de vină, au consimțit actul sexual, sau au incitat prin îmbrăcăminte sumară: prejudecăți de Ev Mediu, într-o țară lipsită de o minimă educație juridică și sexuală adaptată vârstelor, pentru prevenirea avorturilor, violurilor și agresiunilor. Copiii au dreptul la informații din surse sigure pentru a recunoaște, gestiona și evita  pericolele traficului de carne vie!” scrie Cristina Iurișniți .

Deputatul spune  că e lesne de constatat că statul român n-a învățat nimic din dramele de la Caracal, că trăim în continuare într-o țară în care indiferența și lipsa de profesionalism a unora dintre polițiști ajungă să ducă la  uciderea unor femei care caută cu disperare ajutor și protecție, iar după aceștia apar și unii magistrați care dau sentințe sau în cazul urmăririlor penale rămân în expectativă, atitudine în favoarea agresorilor :” Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat recent o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Tânăra depusese plângere la poliție în urmă cu câteva zile împotriva lui, acuzându-l de viol și agresiuni, iar victima nu a primit niciun fel de protecție sau sprijin! . Când ne vom face bine?  În calitate de deputat al Uniunii Salvați România am trimis deja interpelări parlamentare  către ministrul afacerilor interne Ion-Marcel Vela, ministrul justiției Cătălin Predoiu, respectiv structurii Avocatului Copilului din cadrul Instituției Avocatului Poporului, prin care am solicitat de urgență explicaţii cu privire la măsurile întreprinse și asupra celor preconizate de către Guvern, în vederea eradicării imediate a acestor grave probleme.” se întreabă Cristina Iurișniți într-o postare pe facebook

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu