Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ÎNGRIJORĂTOR: numărul pacienților cu Covid 19 din Spitalul Județean BN e mai mare decât în vârful pandemiei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Focarul de Covid 19 de la Azilul de bătrâni din Maieru, cu 22 de vâstnici și membri ai personalului internați de urgență în Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a ridicat numărul celor internați pentru infectare cu noul coronavirus la 83 de pacienți.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență BN Gabriel Lazany numărul pacienților infectați cu Covid 19 îl depășește pe cel din vârful pandemiei: „atunci am avut maximum 75 de pacienți cu Covid 19, acum avem 83. Dintre aceștia opt sunt în terapie Intensivă ” a explicat managerul SJU pentru Bistrița Express.

Întrebat dacă există pericolul depășirii capacității spitalului, așa cum s-a întâmplat în Brașov, Lazany a spus că situația poate fi gestionată, în sensul că pacienții confirmați cu Covid 19 stau câte unul în cameră,  cel puțin în incinta în SJU și că la nevoie se poate găsi o soluție, însă că în secția de Boli infecțioase această măsură cu unul în cameră, nu poate fi aplicată. În plus spitalul se află sub presiunea cererilor de internare, una care este foarte greu de gestionat cu secția Covid 19 amenajată în interiorul SJU.

Managerul Spitalului Județean spune că s-a așteptat ca relaxarea să producă asemenea efecte și că în plus a devenit foarte îngrijorătoare atitudinea generală.: ” sunt foarte mulți care nu mai cred în această boală” ceea ce complică și mai mult lucrurile.

 

Lazany crede că cei care gestionează situația epidemiei la nivel național ar trebui să revină la scenariul inițial, cel în care toate cazurile cu Covid 19 să fie tratate în spitale de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie și să renunțe la tratarea acestor pacienți în spitalele suport Covid. În cazul județului , aceasta ar însemna ca toți pacienții să ajungă la Spitalul de Boli Infecțioase la Cluj, așa cum se întâmpla inițial. Intrebat daca nu cumva aceasta relocare ar crește capacitățile acestor spitale, Lazany a spus că din toate județele din Nord Vest la spitalul din Cluj ar ajunge câteva sute pacienți, ceea ce potrivit acestuia nu ar constitui o problemă.

Statistici BN : incidența cazurilor : 1,52 la mia de locuitori 

Județul Bistrița-Năsăud a raportat marți 434 de cazuri totale de infectare cu Covid 19 (435 miercuri, 17 .06) cu o creștere de 33 de cazuri în 3 zile și a ajuns cu rata infectării la 1,52 cazuri la mia de locuitori, potrivit statisticilor oficiale. Cele 22 de cazuri de la Căminul de Bătrâni din Maieru au cântărit greu în această creștere a ponderii infectărilor. În județ s-au înregistrat în total 36 de decese ale unor pacienți la care s-a depistat coronavirusul, ultimul, cel al unui bărbat de 72 de ani înregistrându-se luni seara în secția de Terapie Intensivă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu