Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Singurul elev care n-a trecut astăzi la Bacalaureat proba temperaturii este din Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un singur candidat din întreaga țară a avut temperatură mai mare de 37,3 grade, limita fixată pentru a a avea acces în examen, astăzi la proba de limba română a Bacalaureatului. Este vorba de un absolvent de liceu din Bistrița-Năsăud care ar fi trebuit să susțină proba în Centrul de examen de la Colegiul Național Liviu Rebreanu.

Pe lângă temperatura ridicată  elevul în cauză nu se simțea bine și avea și alte probleme de sănătate, au explicat surse din ISJ. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației Naționale, Cristian Tănase a confirmat pentru Bistrița Express că absolventul din Bistrița-Năsăud este singurul din țară care nu a putut intra în examen din cauza temperaturii ridicate.

Acesta va putea susține însă examenul în sesiunea specială a Bacalaureatului din 6 iulie, organizată pentru cei care din motive de sănătate nu pot intra în examen, dar și pentru cei aflați în izolare sau carantină la momentul probelor. Surse din ISJ au confirmat pentru Bistrița Express că ar mai exista candidați în situații care se încadrează în aceste prevederi.

Concurent eliminat din Bac pentru tentativă de fraudare

Și tot în Bistrița-Năsăud un concurent a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. Din cei 2400 de candidați anunțați inițial au ajuns în examen în centrele din Bistrița-Năsăud doar 2118. Marți e zi de probe doar pentru cei care susțin examenul de limbă maternă, miercuri e programată proba obligatorie a profilului iar joi proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate sunt anunțate marți, 30 iunie până  la ora 12,00, iar cele finale după contestații în 5 iulie.

Share.

About Author

Lasă un comentariu