Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Călin Stan, USR: ”Pârtie ca-n Austria, străzi ca-n Veneția”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce ploaia în averse de miercuri seara a transformat câteva străzi din oraș în pârâuri, Călin Stan candidatul USR la Primăria Bistrița a comentat pe facebook că primarul Bistriței și Aquabis-ul, firma subordonată direct Consiliului Județean le vând pe rând iluzii bistrițenilor. ”Dacă ultimul primar PSD al municipiului reședință de județ vrea, de vreo câțiva ani încoace, în fiecare iarnă, să ne mintă cu pârtia din Dealul Cocoșului că am fi pe undeva prin Austria, vara este rândul Aquabis să ne vândă iluzii. Și de această dată apele s-au umflat pe strazile Bistriței, refulând din sistemul de canalizare al orașului, în urma ploilor din ultimele zile” scrie Călin Stan.

 

El remarcă și că Bistrița seamănă cu Veneția și stațiunile de schi doar în ceea ce priveste costurile investițiilor. Pentru că aici se și oprește comparația, comentează președintele USR Bistrița:  pentru că la raportul valoare investitii-calitatea lucrărilor dă cu minus. ” Nu, Bistrița nu este Veneția și nici vreo stațiune turistică din Austria! Doar costurile investițiilor – prin valoarea lor total disproporționată față de ceea ce s-a realizat concret cu acești bani, în ultimii ani – pot eventual ține pasul cu „pretențiile” occidentale ale unei administrații locale depășite, dar și ale unor conduceri de companii de interes public, cum este Aquabis, furnizorul de servicii de canalizare și apă (dar nu de ploaie!). Și tarifele în continuă creștere pe care sunt obligați, din păcate, să le plătească cetățenii pentru niște servicii cel puțin modeste…” constată Călin Stan, candidatul USR la Primăria Bistrița.

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Vara pe uliță în

  Plouă putred. Bistriță,
  Coboară pe uliță!
  Moldovene, Crețule,
  Scoateți toate bărcile
  Și ascuțiți drujbele
  Să tăiem pădurile,
  Să le tăiem jos, la ras,
  Cele câte-au mai rămas.
  Când apele s-or umflară,
  Ne mutăm în altă țară.

 2. Motto:
  „Reasfaltările din bordură in bordură, fără refacerea infrastructurii, sunt, de-a dreptul, apă de ploaie!”
  ( Ioan Turc- Președintele PNL Bistrița-Năsăud)

  Intr-adevăr, asfaltările din bordură in bordură sunt lucrări superficiale care nu rezolvă problema pe termen lung. Lucrările acestea cu care viceprimarul Cristian Niculae (alias Wannabe) se laudă toată ziua sunt de fapt un fel de „peticire” mai amplă. Este vorba de bani irositi inutil dat fiind faptul că decopertarea stratului de uzură și turnarea unui nou strat de asfalt, de câțiva centimetri nu rezistă in timp. Pe de altă parte , pe acest Wannabe nu l-a dus capul ca pe străzile pe care s-a intervinit cu asfaltările din bordură in bordură să se execute si sistemul de colectare a apelor pluviale, prin montarea de rigole prefabricate prevăzute cu grilaj carosabil, având in vedere că in ultimii ani orasul Bistrita a fost serios afectat de ploile torentiale. De altfel anul trecut, directorul Aquabis Ion Șandru, a avertizat intr-un interviu că până nu se vor face șanțuri de gardă pentru apa de ploaie, Bistrița va fi tot timpul inundată după câte o ploaie mai puternică.

 3. Acest Cristian Niculae (alias Wannabe) nu are simtul măsurii si al ridicolului. Mereu oficialitătile locale sunt luate pe nepregătite, după fiecare ploaie mai puternică iar acest Wannabe se laudă de parcă acum a căzut de pe altă planetă că intervenind prin niste improvizatii, a ajutat oamenii afectați de precipitațiile abundente după ce apa le-a afectat deja gospodăriile. Asemenea fenomene meteorologice se intâmplă in fiecare an iar Primăria Bistrita in loc să se ocupe de obligatiile ce-i revin prin lege, iroseste banii contribuabililor plătitori de taxesi impozite pe tot felul de tâmpenii si aiureili ce-i trec prin cap edilului. Spre exemplu, in loc să facă sistemul de evacuare a apelor de pe străzile din oras, au alocat trei milioane de lei din bugetul local pe acest an pentru inceperea lucrărilor la un “Aquapark” la baza dealului Cocos din Unirea, care in final va costa 30 de milioane de lei, cu toate că asemenea investitii se pot face in sistem privat, precum Water Park din Otopeni, Paradisul Acvatic din Brasov si Aqua Magic din Mamaia.

Lasă un comentariu